Sydkoreaner havde kassevis af falske danske mønter

En 34-årig sydkoreansk mand blev anholdt, da han ville veksle 15.050 kroner i falske 10-krone mønter.

En ansat hos Jyske Bank i Store Kongensgade i København studsede, da en sydkoreansk mand tirsdag eftermiddag ville veksle 15.050 kroner i 10-krone mønter til sedler.

Og hun gjorde ret i at være på vagt, for mønterne viste sig at være falske.

- Han havde været henne ved møntmaskinen og hælde en masse 10'ere i den, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Kenneth Jensen, til Ritzau.

- Da han vil indløse bonen bliver kassereren mistænksom. De vælger i banken at undersøge mønterne nærmere, og de viser sig at være falske.

Politiet bliver tilkaldt, og da betjente ransager mandens hotelværelse finder de masser af 10- og 20-krone mønter liggende i flere kasser og plasticposer.

- Vi har slet ikke overblik over, hvor mange penge det drejer sig om, siger Kenneth Jensen.

- Men på hotelværelset finder vi en kvittering for, at han tidligere på dagen har vekslet 20.000 kroner i en anden bank, fortsætter han.

Da ransagningen fandt sted, havde den anden bank lukket, og politiet har derfor endnu ikke været i kontakt med den.

Den 34-årige mand blev anholdt og sigtet for falskmøntneri, og han vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Det er tirsdag aften uvist, hvordan han stiller sig til sigtelsen.

Sagen er noget usædvanlig, da det er mønter og ikke sedler, som er forfalsket. Men det er dog set før, at falskmøntnere vælger at lave falske mønter.

I en af de største sager om falskmøntneri i nyere tid herhjemme lykkedes det serbisk og dansk politi af afdække et komplot om at fremstille falske 20-krone mønter i Serbien.

En stribe personer blev anholdt i Danmark og i Serbien, og i Østre Landsret blev tre mænd i september 2006 dømt i sagen.

En 28-årig mand fik fem års fængsel for at medvirke til et forsøg på at producere mindst en halv million falske mønter - altså falske penge for 10 millioner kroner.

To andre mænd hver tre års fængsel for at ville fremstille, hvad der svarer til cirka 1,5 millioner kroner i mønter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik