Spillegæld fik 44-årig far til at smugle narkotika

En familiefar troede, han skulle smugle hash, men endte i stedet med at smugle hård narko i kæmpe smugle

En 44-årig familiefar er blandt de otte mænd, der tirsdag ved Retten på Frederiksberg er tiltalt i den største sag om indsmugling og opblanding af 650 kilo hård narkotika i Danmark.

Læs også: Kæmpe narkosag kan sprænge strafferammen

I anklageskriftet er manden tiltalt for at have været chauffør i en Citroën C4, der flere gange har været i Holland for at hente amfetamin og kokain, der skulle til Danmark.

Den 44-årige erkender at have kørt turen en enkelt gang. En tur han kørte for at tjene penge, der kunne betale for hans ludomani, forbrugslån og stofmisbrug, sagde han i retten.

Den 22. april sidste år kørte den 44-årige mand alene mod Holland i den bil, som han af ukendte personer havde fået penge til at købe. Kontakten til bagmændene var startet gennem en pokerklub, hvor den 44-årige kom ofte.

Troede han skulle smugle hash

Ifølge den 44-årige havde han hørt på vandrørene, at det var hash, han skulle smugle til Danmark. Men det viste sig senere at være 12 kilo amfetamin og tre kilo ketamin.

- Det er første gang, jeg er sigtet. Jeg er en lallende amatør, og jeg kan godt se, at jeg har været naiv, sagde den 44-årige, da han kom i vidneskranken.

På turen til Holland mødtes han med flere maskerede mænd, men han genkender dem ikke som nogle af de andre tiltalte i retssalen. Han genkender dog sig selv på et billede, som anklagemyndigheden har medbragt i retten.

- Ja, det ligner jo meget godt, sagde den 44-årige.

Den anden mand på billedet, der er taget i Flensborg, medgav efterfølgende selv at være til stede i retten. Der er tale om en 25-årig russisk statsborger. Russeren skulle angiveligt hjælpe den 44-årige mand og en anden smuglerbil sikkert over grænsen.

På anklagerens spørgsmål om, hvad den 44-årige skulle gøre med smuglerbilen, når han kom til Danmark, kom et uventet svar.

- Jeg skulle hente mine børn, grinede han.

- Og så skulle jeg parkere bilen på et aftalt sted.

Anklagede blev ikke kontaktet efter hjemkomst

Manden blev dog aldrig kontaktet efter ankomsten til Danmark, og anklageren formoder, at det skyldes, flere medskyldige i mellemtiden var blevet anholdt.

I anklageskriftet påstår politiets specialgruppe Task Force Øst, på at turene til Holland i alt har medført smugling af stoffer der kunne blandes op til 650 kilo, som efterfølgende skulle videresælges.

I Danmark er der ikke tidligere faldet dom i sager, hvor der har været så store mængder hård narkotika indblandet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik