00:40

200 gæster evakueret efter brand i natklub

Flere gæster på natklubben Penthouse har fået mindre skader efter en brand på stedet, oplyser politiet.

Hvad der skulle have været en munter aften i byen endte som et mareridt for et par hundrede gæster på natklubben Penthouse i Nørregade i Københavns Indre By, da der udbrød brand på stedet.

Anmeldelsen tikkede ind klokken 3.11, og beredskab, politi og ambulancer rykkede ud til stedet, hvor der var flammer langs loftet.

- Vi ved ikke så meget endnu, men der er sandsynligvis tale om noget brændt udsmykning i loftet, som har dryppet ned på folk, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Sveistrup til Ritzau kort efter klokken 4. 

  Foto: Local Eyes

Alle gæster blev evakueret

Hovedstadens Beredskab sendte røgdykkere ind på stedet, der er Danmarks største af slagsen og som tidligere husede det legendariske diskotek IN.

Røgdykkerne skulle sikre sig, at ingen var tilbage i det røgfyldte lokale. Alle er ifølge beredskabet sluppet ud i sikkerhed.

HAR DU SET NOGET?

Var du på Penthouse i går - eller har du andet at bidrage med? Kontakt redaktionen på mabr@tv2lorry.dk

- Der er nogle, som har fået mindre brandskader af det brændte materiale, men ingen er kommet alvorligt til skade. Folk er blevet tilset af en læge på stedet, tilføjer vagtchefen.

Burgerbaren Max, der ligger tæt på Penthouse, fungerede en overgang som midlertidig skadestue for de, der skulle undersøges for røgforgiftning. Det er uvist, hvor mange, der har pådraget sig en røgforgiftning.

Takker personalet

Kort før klokken 4.30 skriver Hovedstadens Beredskab, at brandvæsenet har slukket branden.

- Vi kontrollerer for brandspredning til resten af bygningen og ventilerer røgen ud, skriver beredskabet.

En time senere takker beredskabet på Penthouse personalet for en ”hurtig og effektiv evakuering”.

På Facebook takker Penthouse gæsterne for at have håndteret situationen flot.