200 er evakueret fra tagbrand i Valby

Taget brænder over ejendom på Valbygårdsvej i Valby. Beboerne er evakueret. Ingen meldinger om tilskadekomne.

En voldsom brand raserede tirsdag eftermiddag hele tagetagen på en beboelsesejendom på Valbygårdsvej i Valby i København.

200 beboere er evakueret og opholder sig på et nærliggende gymnasium, indtil de kan blive genhuset. Der er ingen meldinger om, at nogen er kommet til skade ved branden.

Ilden raserede i første omgang taget over de to opgange nummer 44 og 46, men bredte sig hurtigt, så også taget over opgangene 48 og 50 stod i flammer.

Alarmen gik klokken 15.20, og Københavns Brandvæsen havde hurtigt de fleste af sine køretøjer på stedet.
Efter to timers slukningsarbejde stod der fortsat høje flammer op fra taget, rapporterer Anders Ravn, der er Ritzaus udsendte på stedet.

- Det ser meget voldsomt ud. Der står stadig høje flammer op fra taget, og luften er tyk af kulsort røg og gnister, siger Anders Ravn.

Indsatsleder Mads Gravesen oplyste ved 17.30-tiden til TV2, at det er lykkedes brandvæsnet at hindre ilden i at brede sig til naboejendommen, og at brandfolkene nu arbejder på at hindre ilden i at brede sig til de nedre etager i ejendommen.

Hos Københavns Brandvæsen oplyser brandinspektør Bo Schou, at brandvæsnet har fire brandsprøjter, en røgtender og tre stigevogne på brandstedet.

Desuden er der sendt vogne ud med pionerer, der arbejder på at sikre ejendommens skorstene og brandvægge, så de ikke styrter ned på brandfolkene.

Endelig skal ejendommen sikres mod eksplosionsfare ved, at gas og fjernvarme i området afbrydes.

Ejendommens tag er et såkaldt mansardtag med lejligheder.
- I modsætning til resten af bygningen er det en trækonstruktion, og når ilden først får fat, kan det brede sig voldsomt, siger Bo Schou. Det er imidlertid for tidligt at sige noget om brandårsagen.

Brandvæsnet kaldte tirsdag mere mandskab ind, fordi slukningsarbejdet ikke ventes at være overstået før engang onsdag.

Ud på eftermiddagen var 200 beboere fra ejendommen samlet på Sankt Annæ Gymnasium på Sjælør Boulevard lige i nærheden.

Her arbejder Den Sociale Døgnvagt i samarbejde med politiet på at finde midlertidig indkvartering til dem, der ikke kan vende hjem.

Det er en fire etages lejlighedskompleks på Valbygårdsvej ved Bjørnsonsvej, som ilden har fat i. Ejendommen er inden for de senere år moderniseret og har blandt andet fået nyt tag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik