20 tons affald i skov og strand

Hvert år bruger Naturstyrelsen Nordsjælland omkring 4000 arbejdstimer på at fjerne omkring 20 tons affald fra nordsjællandske strande og skove. Især skovene bliver flittigt brugt som losseplads i sommerhalvåret Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er som om, at det tager til i foråret og op til sommerferien, og så falder det lidt senere på året. Men nu føles det altid slemt, siger naturvejleder Anne Johannisson fra Naturstyrelsen Nordsjælland.

Det er affald i alle afskygninger, der bliver dumpet i skovbunden. For eksempel en stribe gamle toiletter og den slags affald mener naturvejlederen peger i retning af håndværkere, som ønsker at spare taksten på genbrugspladsen. I 2010 trådte den stærkt omdiskuterede affaldsbekendtgørelse i kraft, hvilket førte gebyrer med sig til erhvervsdrivende, når de afleverer deres affald på genbrugspladsen.

- Nogle gange er det brædder og isolering, som selvfølgelig også kan stamme fra private, men man kunne godt tro, at der er nogle erhvervsdrivende, som ikke vil betale for afgiften på genbrugsstationen, siger Anne Johannisson.

Og de fleste af dem slipper desværre godt fra det, forklarer naturvejlederen, da det er svært at holde opsyn med alle naturområderne i Nordsjælland.

- Vi kan være heldige, at der er røget en pose med adresse med i affaldet, men det sker ikke så tit, siger Anne Johannisson.

Det resulterer så i en politianmeldelse, men hun ærgrer sig over, at styrelsen årligt skal bruge så meget tid og penge på at rydde op efter skovsvinene, da det går fra det samlede budget. Naturstyrelsen Nordsjælland har ikke præcise tal på regningen, men vurderer, at det løber op i flere hundrede tusinde kroner om året.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik