Kræftsyge børn tvinges til at sulte på ubestemt tid

Kræftsyge børn er tvunget til at sulte i unødigt lang tid, mens de venter på at få kemobehandling på Rigshospitalet. Det skriver metroxpress.

Egentlig skal de kun faste i seks timer, før de kan få en kemosprøjte i rygmarven under bedøvelse, men dårlig planlægning resulterer ofte i, at skrigende, sultne børn ikke får mad i op til 24 timer, mens de venter på, at det bliver deres tur.

Det fortæller en række forældre til børn på Rigshospitalets børnecancerafdeling til metroxpress. De ønsker at være anonyme af hensyn til deres børn.

»Det var så frygteligt, han græd så hjerneskærende af sult i så mange timer. Tryglede om at få noget at spise - sagde, at lægerne måtte gøre alt ved ham, bare han fik mad,« siger en mor til en treårig dreng, der skal behandles i to og et halvt år, til metroxpress.

Mor: Mere regel end undtagelse, at børn venter på ubestemt tid

Hun fortæller, hvordan hendes søns øvrige medicin forværrede situationen.

»Allerværst var sulten i de perioder, hvor han oven i købet også var under behandling med medicin, som har den bivirkning, at børnene bliver fuldstændigt ekstremt sultne, fordi kroppen skriger efter mad,« siger moren til metroxpress. Hun oplever det 'mere som reglen end udtagelsen, at børnene venter på ubestemt tid', fordi afdelingerne på Rigshospitalet ikke arbejder sammen.

En anden mor har haft samme oplevelse med sin toårige søn.

»Vi får fantastisk god behandling på vores afdeling. Men der opstår problemer, når de skal koordinere med andre afdelinger,« siger hun til metroxpress og forklarer, at ventetiden er hård:

»Man synes jo, at det er rigtig synd for ens barn. Man er sat i en venteposition, hvor man skal gøre en i forvejen syg toårig forståeligt, at han ikke må få noget mad,« siger hun til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik