199 smittet med livsfarlig bakterie på sygehus

Elendig hygiejne har det sidste år været blandt årsagerne til et voldsomt udbrud af den livsfarlige sygehusbakterie C. difficile 027 på Herlev Hospital.

Et sygehus som B.T. onsdag kan afsløre i, at være det dårligst rengjorte i Danmark. Hele 39 ud af 40 undersøgte rum dumpede i forhold til de hygiejnestandarder, der gælder i det danske sundhedsvæsen. Alligevel sparer sygehus i år 15 procent på rengøringsbudgettet.

Fra februar 2009 til februar 2010 har 199 patienter på Herlev Hospital ifølge sygehusets egne anslåede tal været smittet med bakterien, der er særdeles smittefarlig ogtager livet af mere end hver tiende smittede patient.

Det præcise antal dødsfald var man i går ikke klar over, men i første halvår af 2009 døde 29 på sygehuse i København, efter at de var smittet med bakterien. Alle de døde var da mellem 70 og 90 år gamle.

Tarmbakterien C. difficille 027, der har taget livet af mere end 8.000 mennesker på et år på engelske hospitaler, viste sig første gang i Danmark i 2007 under et udbrud på Brørup og Grindsted Sygehus i Sydjylland. En sag som B.T. afslørede.

Bakterien smitter hovedsageligt ved kropsberøringer og ved at personer med dårlig håndhygiejne efter toiletbesøg rører ved de samme ting.

»Det er desværre ikke en bakterie, som vi helt slipper af med. Problemet er ikke så stort nu, som sidste forår, hvor vi var hårdt ramt på hospitalet. C. difficile er svær at bekæmpe, fordi den er meget hårdfør. Også antibiotikaforbruget og de mange svækkede patienter har betydning. Det er korrekt, at en vigtig del af bekæmpelsen er god hygiejne, herunder rengøring,« siger overlæge Jette Bangsborg, Klinisk mikrobiologisk afdeling på Herlev Hospital til B.T.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere