Sygeplejersker rystede over grove læger på 1813

Lægers opkald til 1813 har påvirket sygeplejerskerne hos akuttjenesten. Det skriver Avisen.dk. Dansk Sygeplejeråds kredsformand i Region Hovedstaden Vibeke Westh er rystet over det, hun kalder en "useriøs, pinlig og usaglig hetz" mod sygeplejersker.

Chikanen af sygeplejerskerne, der arbejder ved den nye akuttelefon 1813, har været mere omfattende end som så.

Læs også: Lægeforening vil undersøge......

I alt er der foretaget 713 opkald fra 13 telefoner siden nytår, dokumenterer Region Hovedstaden. Listen tæller både numre fra lægers telefoner og opkald fra mobiltelefoner med taletidskort.

Opkaldene - hvoraf en del altså er kommet fra læger - har været af forskellig karakter:

"Der har været opkald, hvor nogen ringer op og siger: Hallo, hallo, hallo og så er røret blevet smidt på. Det har været voldsomt ubehageligt, fordi sygeplejersken jo ikke har vidst om, der var sket noget med en person i den anden ende.

Så har der været opkald, hvor sygeplejersken er blevet udspurgt på sin faglighed, hvor en har ringet og fortalt en sygehistorie og herefter sagt: jeg er selv læge og har ikke brug for hjælp alligevel.

Følelse af tilsvining på kompetencerne

Der har også været den direkte tilsvinen, hvor nogen siger 'du dur ikke til det her, det her er en lortelinje' og så videre," fortæller Vibeke Westh til Avisen.dk.

"Man har jo den der følelse af at blive svinet til på kompetencerne, og så er der ærgrelsen over at have brugt vigtig tid på at skulle tackle nogen, der bare har villet chikanere," siger Vibeke Westh.

Balladen er opstået i kølvandet på, at Region Hovedstaden har nedlagt lægevagten og selv etableret en samlet akutordning. Det skabte stor røre blandt de praktiserende læger, der hidtil har drevet lægevagten.

"Jeg forstår simpelthen ikke, at man kan finde på det. Jeg er så dybt rystet i min faglighed. Det er en fuldstændig uacceptabel adfærd, hvor man blokerer borgernes adgang til noget, der er akut. Man risikerer jo, at der kommer lig på bordet," siger Vibeke Westh til Avisen.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik