Anklager vil sprænge strafferammen for tunnelmanden

En særlig paragraf skal tages i brug, så tunnelmanden får en hårdere straf og bliver udvist, mener anklageren.

Ni års fængsel og udvisning.

Det, kræver anklager Line Steffensen, bliver straffen for den såkaldte tunnelmand. Og de mange års fængselsstraf sprænger den normale strafferamme for lignende sager.

- Efter min opfattelse er der særdeles skærpende omstændigheder til at gå ud over strafferammens maksimum, siger hun tirsdag under sin procedure ved Retten på Frederiksberg.

- Det er der på grund af antallet af forhold, grovheden af overfaldene, og at tiltalte har overfaldet sagesløse kvinder, der alle er mærket af overfaldene. Flere af dem er ikke i stand til at færdes ude alene om aftenen.

- Det har store konsekvenser for dem, uddyber hun.

Mandag kendte et enigt nævningeting den 41-årige familiefar skyldig i voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier.

I fire tilfælde fandt retten dog, at der ikke var bevis på voldtægtsforsøg, men derimod kun at manden med vold eller trusler om vold havde forsøgt at tvinge kvinderne til "andet seksuelt forhold end samleje" og blufærdighedskrænkelse.

Strafferammen for voldtægt er otte år, men Line Steffensen kræver ni år bag tremmer for tunnelmanden og en udvisning til den tiltaltes hjemland, Marokko.

- Tiltalte har boet i Danmark i mere end 15 år, men han har stadig stærk tilknytning til Marokko, hvor hans forældre og søster bor, siger Line Steffensen.

- Når man på samme vægtskål lægger de grove forbrydelser, strider det ikke mod menneskerettighederne, at han bliver udvist, siger hun.

Manden er i medierne blevet kendt som den formodede tunnelmand, der huserede i et stisystem med gang- og cykeltunneler fra 2009 til 2012. Her blev ofrene overfaldet og efterfølgende forulempet, da de kom cyklende alene i området.

For første gang i løbet af sagen brød den 41-årige familiefar sammen. Det skete, da forsvareren tog fat i spørgsmålet om udvisningen, hvor hans syge hustru og to sønner blev nævnt.

Resten af tiden sad han med hænderne foran ansigtet og tørrede øjnene.

Forsvareren kræver, at den tiltalte blot skal fem år i fængsel og ikke skal udvises af landet.

Anklageren har fremlagt en mentalundersøgelse af den 41-årige, der blev foretaget i marts i år. Den viser, at familiefaren er normalt begavet og socialt stabil, men har narcissistiske træk og en tendens til at opfatte omverdenen forvrænget.

Han er dog erklæret egnet til almindelig straf. Dommen ventes at falde tirsdag eftermiddag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik