19-årige Ali frifindes i Østre Landsret

Den 19-årige bageriejer Ali Parnian frifindes i en straffesag om tyveri og afbrænding af bil.

Den 19-årige bageriejer Ali Parnian frifindes for anklagerne om at have sat ild til en stjålet bil og brændt den ned i Værløse.

Det har Østre Landsret afgjort fredag.

Historien om Ali Parnian er nået bredt ud efter TV 2 Lorry, som de første, kunne fortælle om og vise billeder af hærværk begået mod den 19-åriges bagerforretning i Tingbjerg. Hærværket blev begået af maskerede gerningsmænd og handlede ifølge Ali Parnian selv om afpresning for beskyttelsespenge.

Torsdag fortalte Ritzau, at Ali Parnian selv var anklaget i en straffesag, som handlede om brugstyveri og afbrænding af en bil. Under et retsmøde i oktober ved Retten i Lyngby blev Ali Parnians kammerat dømt, mens Ali Parnian selv blev frifundet i sagen.

Anklagemyndigheden ankede dog efterfølgende sagen til Østre Landsret og krævede fængsel og udvisning til den unge, iranske bager. Østre Landsret har dog fredag stadfæstet frifindelsen af Ali Parnian.

Da TV 2 Lorry torsdag fangede Ali Parnian til et interview, fremhævede han sin uskyld i sagen, der går tilbage til 2016. Sagen har dog ifølge Ali Parnian intet at gøre med den nuværende sag om hærværket mod hans bageri.

- Det er en helt anden sag. Der er ikke nogen forbindelse, sagde han torsdag aften til TV 2 Lorry.

Ali Parnian havde ikke mange kommentarer til retsmødet, da TV 2 Lorry fangede ham torsdag aften.

Politiker afventer efterforskning

Den konservative politiker, Mette Abildgaard, har på under en uge samlet knap 500.000, som skulle doneres til den hærværksramte Tingbjerg-bager. Men torsdag skrev politikeren på sin Facebook-side, at hun afventer politiets efterforskning af sagen, så hende og indsamlingskomiteen kan blive klogere på hele sagen.

- Jeg vil samtidig bruge tiden på at undersøge det praktiske i forhold til at annullere indsamlingen og tilbagebetale de knap 500.000 kroner, som fordeler sig over mange tusinde donationer, hvis det skulle blive aktuelt, skrev Mette Abildgaard, der er politisk ordfører for De Konservative, på Facebook torsdag aften.

- Det er også mit indtryk, at der er mere på vej, skriver hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik