Konflikt i bandemiljøet: 19-årig blev ramt i drive-by skyderi

En 19-årig mand blev ramt af skud fra en bil onsdag aften på Nørrebro i det, politiet formoder er en intern konflikt. Der er ingen anholdte, men sagen har højeste prioritet, siger politiinspektør.

Københavns Politi efterforsker den seneste tids skyderier i København ud fra en teori om et internt opgør i en Nørrebro- og Nordvest-baseret bande.

Onsdag aften kom politiet i ildkamp med nogle personer, der fra en bil skød mod en gruppe unge på Ragnhildsgade på Nørrebro.

I forbindelse med skyderiet blev en 19-årig mand ramt, da en hvid bil kørte forbi og åbnede ild mod gruppen. Han blev kørt på Bispebjerg Hospital og siden Rigshospitalet.

Det oplyser Københavns Politi.

- Vi har ikke anholdt nogen i forbindelse med skyderiet. En 19-årig mand blev ramt af skud og bragt på hospitalet. Han er ikke i kritisk tilstand, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Politibetjente skød tilbage mod bilen, som man senere fandt et stykke derfra.

Kort nyt

Internt opgør i gruppering

Politiet mener at kunne kæde fire skyderier og et voldeligt overfald siden natten til lørdag sammen med en konflikt, der lige nu finder sted internt i en gruppering.

Som følge af skyderiet har Københavns Politi oprettet en visitationszone i Nørrebro og Nordvest-området.
Som følge af skyderiet har Københavns Politi oprettet en visitationszone i Nørrebro og Nordvest-området.
Foto: Københavns Politi

- Det er noget, der ser ud til at være startet internt i en gruppering på Nørrebro. Der er opstået en konflikt i grupperingen, som så har delt sig i to fraktioner, som altså nu bekriger hinanden, siger Torben Svarrer.

Mens den ene fraktion af den nu opsplittede gruppering har forbinelse til Nørrebro- og Nordvestområdet, har den anden fraktion forbindelse til Greve- og Hundigeområdet, hvor der også har været skyderier i løbet af denne uge.

- Det er et noget broget billede, for det lader også til, at der er medlemmer fra andre grupperinger, som også er indblandet.

Politiinspektøren vil ikke udtale sig om, hvilken bande der er tale om.

- Alt, jeg kan sige, er, at der er tale om en Nørrebro- og Nordvest-baseret bande.

Højeste prioritet hos politiet

Onsdagens skudepisode skete ikke langt fra det sted, hvor en mand tirsdag aften blev ramt af skud ved Nørrebro Bycenter. 

Som følge af skyderierne har Københavns Politi oprettet en visitationszone i et område omkring Ydre Nørrebro og dele af Københavns nordvestkvarter.

Torben Svarrer oplyser, at Københavns Politi som følge af konflikten nu skruer op for sin tilstedeværelse i området.

Politikredsene i Hovedstadsområdet arbejder tæt sammen, efter flere skudepisoder de seneste dage

- Det er noget, vi tager rigtig, rigtig alvorligt det her. Det har meget høj prioritet for os. Vi sætter meget hårdt ind på alle fronter, både operativt, med synlig tilstedeværelse, med bandebus og intensiv efterforskning, siger Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Da politiet endnu ikke har foretaget anholdelser endnu, opfordrer de vidner til at stå frem.

- Som altid i den her slags sager, så vil vi rigtig gerne høre fra vidner, der har set noget eller har kendskab til noget, siger Torben Svarrer.

Foruden skudepisoderne på Ydre Nørrebro kædes et skyderi tirsdag aften i Herlev også sammen med det interne opgør i grupperingen.

Den seneste tids skyderier i København

Onsdag 19. september:

Natten til onsdag bliver fem biler ramt af skud på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset.

Om aftenen går det løs på Ragnhildgade i København. Kort før klokken 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen.

Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.


Tirsdag 18. september:

Omkring klokken 21.15 jager en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien skydes der ti gange. Ingen personer bliver ramt.

Cirka en time senere skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han bliver ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-medlem.

Natten til tirsdag bliver der ifølge Ekstra Bladet affyret skud på Den Store Plads ved Mjølnerparken. Ingen personer bliver ramt.


Lørdag 15. september:

En byge af skud hamrer mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.

I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret. Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever.


Kilder:  Københavns Politi, Ritzau og Ekstra Bladet
En af de biler, der blev ramt af skud onsdag aften. Fotoet her er taget torsdag morgen.
En af de biler, der blev ramt af skud onsdag aften. Fotoet her er taget torsdag morgen.
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix
Skudepsioden fandt sted onsdag omkring klokken 19.48  i Ragnhildsgade.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik