Broe mister erstatning for narkoudlevering

Camilla Broe, der blev udleveret til USA i forældet narkosag, har ikke krav på erstatning, siger landsret.

Camilla Broe, der i 2009 blev udleveret til USA i en narkosag, der viste sig at være forældet, har ikke krav på erstatning fra den danske stat.

Læs også: Broe vil til Højesteret for at få erstatning

Det bestemte Østre Landsret fredag og underkendte dermed Retten i Lyngby, som i februar tilkendte hende en erstatning på 701.362,11 kroner - en afgørelse, som statsadvokaten ankede til landsretten.

I 2007 blev Camilla Broe anholdt og fængslet, fordi USA ville have hende udleveret i en sag om indsmugling af tusindvis af ecstasypiller.

Amerikanerne krævede hende udleveret, fordi hun var rejst fra USA i 2001, selv om hun vidste, at hun var mål for en narkoefterforskning.

I fængsel i Miami i et halvt år

De næste par år blev hun løsladt og fængslet igen, før hun i september 2009 blev sat på et fly til USA.

Her sad hun fængslet i et halvt års tid, indtil en dommer i Miami besluttede, at sagen mod hende var forældet - noget hendes danske advokat, Michael Juul Eriksen, havde påpeget fra starten.

Forløbet betød - ud over, at hendes otteårige datter måtte i familiepleje - at hun mistede to job, fik en stor regning til sin amerikanske advokat og i øvrigt udgifter til blandt andet at rejse hjem fra USA.

Dommere i Lyngby var ikke enige

I Retten i Lyngby fik hun en erstatning på 701.362,11 kroner for tabt arbejdsfortjeneste i den periode, hvor hun var frihedsberøvet, samt tilsvarende beløb i tort.

Men de tre dommere i Lyngby var ikke enige om afgørelsen.To af dommerne mente ikke, at Camilla Broe havde opført sig på en måde, der gjorde hende til mål for en efterforskning i Danmark og fandt således, at hun var berettiget til erstatning.

Én dommer mente derimod, at hun har udvist en adfærd, som gjorde, at det var i orden at varetægtsfængsle hende med henblik på udlevering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik