Tre tiltalte nægter sig skyldige i mordbrand

En 26-årig kvinde blev jagtet rundt i sin lejlighed, overhældt med benzin og antændt.

Alle tre tiltalte nægtede sig skyldige i samtlige forhold, da Retten i Roskilde tirsdag indledte sagen om en mordbrand i Greve syd for København sidste år.

Den 30-årig kvinde nægter sig skyldig, mens to unge mænd ifølge deres forsvarere tilsyneladende ikke vidste, hvad der skulle ske, da de tog op i lejligheden.

Den 26-årig Nilab Shahkor var alene hjemme fredag den 14. september sidste år, da en kvinde og to unge mænd, der alle var maskeret, trængte ind i lejligheden i Gersagerparken.

Brugte kniv og kødhammer

På forhånd havde gerningsmændene, der havde nøgle til både opgang og lejlighed, sprayet sort maling på overvågningskameraet i opgangen.

I lejligheden slog de Nilab i brystet og holdt hende i skak med en kødhammer og en kniv, mens de gennemrodede lejligheden i jagt på værdigenstande. Det var dog forgæves, da guld og smykker allerede var fjernet fra lejligheden.

Sagen kører ved Retten i Roskilde, men foregår i Retten i Holbæk, hvor flere af Nilabs pårørende græd højlydt, da anklager Henrik Bergquist fremlagde de grusomme detaljer om, hvad der derefter skete.

Overhældt med benzin og antændt

Ifølge teknikernes undersøgelser blev Nilab Shahkor jagtet rundt i lejligheden, før hun blev overhældt med benzin. Mens hun stadig stod op, blev der sat ild til hende.

Benzinen nærmest eksploderede i lejligheden, og den 30-årige kvinde, der står tiltalt i sagen, blev selv alvorligt kvæstet, da hun sprang ud ad vinduet på tredje sal.

Hendes nu 19-årige nevø og hans 17-årige kammerat stak af, og undervejs forsøgte de at samle den hårdt kvæstede kvinde op, men de måtte opgive at få hende med.

15 personer skal afgive vidneforklaring

Dagen efter meldte de begge sig selv, efter at politiet havde offentliggjort fotos fra overvågningskameraet på den nærliggende Hundige Station.

Politiets teknikere har fundet dna fra de tiltalte på effekter i eller ved lejligheden, og på en overvågningsvideo fra en benzintank ser man kvinden købe en benzindunk mage til den, som senere blev fundet i lejligheden.

I løbet af sagen skal omkring 15 vidner - blandt andet retsmedicinere og kriminalteknikere - afgive forklaring.

Der er afsat i alt 11 retsdage til retssagen med ventet dom 17. december.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik