Foto: TV 2 Lorry

1813 kimes ned når lægen holder ferie

Når din egen læge holder ferie, skal du ringe til en vikariende læge, hvis du får behov for at gå til lægen. Men alt for mange ringer i stedet til 1813, når den praktiserende læge ikke tager telefonen.

Og det betyder et stort pres på akuttelefonen i dagtimerne lyder det fra Region Hovedstaden, der nu råber vagt i gevær.

Presset på telefonerne her i ferietiden er nemlig blevet så stort, at akuttelefonen nu får en telefonsvarer på, der forklarer, at mellem 8 og 16 er der ikke hjælp at hente til almindelig lægekonsultation.

Hos Region Hovedstaden vurderer vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed, Birgitte Degenkolv, at hver fjerde opkald i sidste uge skyldtes lægernes ferie. Og hun tror, at de mange opkald skyldes utålmodighed hos patienterne.

- De når simpelthen ikke at høre, at de skal kontakte en anden læge, når deres egen holder ferie. Og så er det jo nærliggende at ringe 1813, for det har de jo hørt så mange gange, at de skal gøre, siger hun til DR P4 København.

Men det hjælper ikke at ringe til akuttelefonen. Her er det nemlig sygeplejersker og ikke læger, der sidder i den anden ende af røret.

Så skal du have fat i en læge, skal du gå en anden vej - og ikke mindst have en smule tålmodighed, fortæller Birgitte Degenkolv.

- Prøv nu lige at høre om din egen læge henviser til en anden læge, det gør de som oftest. Ellers har du mulighed for at kontakte en anden læge i nærområdet, siger Birgitte Degenkolv til DR P4 København.