1813 bliver politianmeldt i sag om meningitis-dødsfald

Personalet hos akuttelefonen 1813 bliver nu politianmeldt i sagen om den 17-årige dreng, der døde nytårsnat.

Dick Sørensen, der er tidligere juridisk rådgiver for Patientforeningen Danmark, har nu politianmeldt personalet hos Region Hovedstadens akuttelefon 1813, der behandlede den 17-årig dreng, som endte med at dø af meningitis.

Det skriver DR P4 København torsdag. 

- Det er almindelig grundviden, at når der er symptomer på meningitis ­- især blandt unge mennesker - så skal man lade tvivlen komme patienten til gode, siger Dick Sørensen til DR P4 København.

17-årige Hans Michael Graham Petersen, der gik på Birkerød Gymnasium, ringede nytårsnat til akuttelefonen og fortalte, at han havde høj feber og sorte pletter på huden. Det er ifølge læger begge typiske tegn på meningitis.

Håber regionen vil ændre praksis

Alligevel valgte regionen ikke at sende en ambulance, men bad i stedet forældrene om selv at køre drengen på hospitalet.

Dick Sørensen har bedt Nordsjællands Politi om at efterforske, om personalet har "begået strafbar, grov pligtforsømmelse", fordi de undlod at sende en ambulance.

Han håber, at en politianmeldelse og en eventuel dom vil få Region Hovedstaden til at ændre den måde, akuttelefonen fungerer på, hvor det ofte er sygeplejersker, der sidder ved telefonerne.

Region Hovedstaden har erkendt, at de skulle have sendt en ambulance, men derudover mener Region Hovedstaden, at alle procedurer er fulgt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik