18-årig dømt for at dele sexfoto på facebook

En mand blev mandag ved Retten i Hillerød idømt 14 dages betinget fængsel for at have videregivet et billede af to bekendte, der havde sex.

Man skal lige huske at få samtykke fra de personer, man fotograferer, inden man deler billedet dem på Facebook. Den lektie har en 18-årig mand lært efter Retten i Hillerød idømte ham 14 dages betinget fængsel.

Nytårsnat mellem 2014 og 2015 havde den unge mand sex med to personer på et værelse. Da den 18-årige forlod værelset, tog han et billede med sin mobiltelefon af de to andre personer, der stadig dyrkede sex.

De to personer havde dog ikke give t den 18-årige tilladelse til at tage billedet. Efterfølgende han billedet i en chat på Facebook, hvor han viste det til en gruppe af sine venner.

Den 18-årige havde dog ikke aftalt med de to personer på billedet, at billedet måtte videregives til andre, og Nordsjællands Politi modtog efterfølgende en anmeldelse fra den ene af personerne på billedet, som ikke havde ønsket, at billedet skulle tages og da slet ikke, at det skulle vises til andre.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt den tiltalte skyldig og var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om videregivelse ved, at billedet blev lagt op i en chat på Facebook. Retten fandt, at billedet vedrørte private forhold, som kunne forlanges unddraget offentligheden og derfor ikke måtte deles i en gruppesamtale, siger anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik