18-årig død af smitsom sygdom

Sygdommen har krævet endnu et dødsoffer i Københavnsområdet

En ung mand er mandag død af meningokoksygdom, der også kendes som smitsom meningitis. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den 18-årige er fra København.

Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det var relevant at tilbyde forebyggende behandling.

- Vi har også været i kontakt med den afdøde drengs uddannelsesinstitution, hvor skolens personale og elever er blevet informeret, siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef, overlæge, ph.d. hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Tidligere på måneden blev alle elever og ansatte på et gymnasium i Nordsjælland tilbudt forebyggende behandling for sygdommen. Det skete efter en 17-årigs død.

Der er dog ikke tegn på, at de to dødsfald har relation med hinanden, understreger Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den 17-årige døde 1. januar af smitsom meningitis.

Også en anden elev på Birkerød Gymnasium blev ramt af sygdommen, og det fik Styrelsen for Patientsikkerhed til at opfordre lærere og elever på gymnasiet til at blive vaccineret.

Cirka 1000 elever og ansatte på gymnasiet tog imod tilbuddet om forebyggende behandling.

- Det er også vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage fra sygdommens start, siger Anette Lykke Petri.

Sygdommen skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er både en sjælden og meget lidt smitsom sygdom. I 2015 var der i alt 40 tilfælde i Danmark, heraf få dødsfald.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik