175 fanger er indberettet for ekstremisme siden terrorangreb

Antallet af fanger, som bliver indberettet til PET for at skrive Al-Qaeda på væggen,eller tale om at tage til Syrien, er rekordhøj.

Siden den netop løsladte Omar El-Hussein begik terror i København i februar 2015 har fængslerne frem til april i år lavet 254 indberetninger om 175 fanger for radikalisering og ekstremisme til PET, viser tal fra Kriminalforsorgen.

Det skriver metroxpress.

I 2013 indberettede man syv fanger, mens 16 blev indberettet med mistanke om, at de var blevet radikaliseret i fængslet i 2014.

Justitsminister Søren Pind (V) vil allerede i næste uge indkalde til forhandlinger på området:

- De danske fængsler skal ikke være steder, hvor der er frit spil til at udbrede ekstremistiske og radikaliserede overbevisninger. Regeringen har taget en række initiativer for at modvirke radikalisering i fængslerne. Jeg har desuden indkaldt partierne til drøftelser om radikalisering i næste uge, i den forbindelse vil radikalisering i fængsler også blive et tema, skriver han til metroxpress.

Fængsler er ofte et udklækningssted for ekstremister, fastslår det britiske indenrigsministerium i en rapport fra april, hvor man foreslår, at terrordømte og radikaliserede fanger samles i særlige fængsler.

Det bør vi også gøre, mener formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye:

- Det gør vi allerede ved rockere og bandemedlemmer. At samle de 20-25 terrordømte og radikaliserede på særlige afdelinger, hvor de ikke kan påvirke andre, siger han til metroxpress.

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, vil tage det op med regeringen, mens Trine Bramsen (S) skriver: 'Risikoen er, at de opildner hinanden. Omvendt kan man målrette indsatsen bedre.'

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere