Efter politiaktion: Bumzen er farlig for sine beboere

Bygningen, hvor 17 mennesker onsdag blev anholdt for at deltage i vold og hærværk under demonstration, er farlig for beboerne.

Københavns Politi ransagede onsdag kollektivet Bumzen på Baldersgade på Nørrebro. Her anholdte man 17 mennesker, men der var også en bygningsinspektør til stede.

quote Det betyder jo, at vi vil spærre adgangen til bygningen. Det er der jo forskellige løsninger på – enten ved at låse dørene, sætte plader op eller lignende.

Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

Man mistænkte nemlig, at bygningen var ved at falde sammen. Det var dog ikke tilfældet, men bygningen er alligevel farlig at bo i.

Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning har efter gårsdagens undersøgelser valgt at sende bygningen et påbud om at rettet op på en række alvorlige mangler inden i morgen klokken 12, skriver Danmarks Radio.

Ellers skal bygningen rømmes og afspærres omgående. 

Kommunen mener, at manglerne er en "nærliggende fare" for beboerne i tilfælde af brand.

Samtlige redningsåbninger i stueetagen er nemlig barrikaderet med bjælker og skodder. Derudover er flugtveje og brandtrapper fulde af ting, og branddørene kan ikke lukkes tæt, skriver Danmarks Radio. 

Københavns Kommune skriver også, at indsatslederen har vurderet, at det vil være "næsten umuligt" at komme frem med brandslukningsudstyr og redde personer og dyr under de nuværende forhold.

- Hvis det så ikke sker, så vil vi tage initiativ til måske at få bygningen afspærret på ejers regning, siger Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning til Danmarks Radio.

- Det betyder jo, at vi vil spærre adgangen til bygningen. Det er der jo forskellige løsninger på – enten ved at låse dørene, sætte plader op eller lignende, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

sanne salomonsen

Rockmama sælger ud af sin garderobe

Gaveindpakning i stof FB COVER

playCecilie og Karen vil ændre juletradition for at redde 800 tons gavepapir

Scooterbanden

playNy "bande" på Vestegnen: Nu cruiser ældre sammen i Vallensbæk

Gribskov Grå Sammen - 2G på skovsti

playFem enkle råd hjælper gymnasieelever gennem en presset hverdag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere