17-årige Sif jagter OL-medaljer: Hver morgen ringer vækkeuret klokken 5

Københavnsk triathlontalent træner benhårdt til det kommende OL for unge. Allerede om et par uger går det nemlig løs.

I næste måned sætter 12 af de mest talentfulde danske atleter kurs mod Buenos Aires i Argentina - og De Olympiske Lege for Unge.

Her skal de - selvsagt - præstere på topplan, når de står over for de bedste unge atleter fra resten af verden.

En af de danskere, der skal forsøge at stå distancen til Ungdoms-OL, er 17-årige Sif Madsen fra Københavns Triathlonklub. Hun har dyrket triatlon i fire år og er tidligere europamester for unge.

- De første triatlonmedaljer jeg fik, det var til DM, lige da jeg var startet. Det er denne her, siger hun, da TV 2 Lorrys udsendte reporter møder hende i hjemmet på Østerbro.

Her er hendes værelse fyldt med medaljer og trofæer.

Her ses en af Sif Madsens første medaljer.
Her ses en af Sif Madsens første medaljer.
Foto: TV 2 Kosmopol

Inden Sif Madsen begyndte at dyrke triatlon, var hun en lovende svømmer. Men hun har bestemt ikke fortrudt, at sporten nu også foregår til fods og på hjul.

- Triatlon er vildt fedt. Man får både udfordret sig selv og sin krop. Men også sin psyke, siger Sif Madsen.

Sporten kræver dog en vis mængde disciplin. Sifs vækkeur ringer nemlig hver morgen klokken 5, og så skal hun ned i det kolde bassin.

Må takke nej til en del sociale arrangementer

Og med 25 timers træning hver uge, så har sporten også nogle omkostninger.

- Man kan ikke komme til alle arrangementer, man bliver inviteret til, og der er meget, man ikke kan være en del af. Man ofrer selvfølgelig noget der, men så får man en masse tilbage igennem sporten, som jeg sætter meget pris på, siger Sif Madsen.

Sif Madsens vækkeur ringer hver morgen klokken 5. Der skal hun nemlig op og træne.
Sif Madsens vækkeur ringer hver morgen klokken 5. Der skal hun nemlig op og træne.
Foto: TV 2 Kosmopol

I dag kan hun dog snøre skoene med et ekstra stort smil, inden hun løber de sædvanlige omgange på Østerbro Stadion. For nyligt fik hun nemlig en rigtig god nyhed:

- Det var et par dage efter EM for juniorer, at jeg blev ringet op af landstræneren, som fortalte, at jeg var blevet udtaget til Ungdoms-OL, fortæller Sif Madsen.

Hun skal nu til Ungdoms-OL i Argentina sammen med 11 andre danske sports-talenter, hvor de skal møde atleter fra hele verden.  Og selvom hun både er tidligere DM- og EM-vinder - så er OL en helt anden liga.

- Det er meget stort. Det er et godt skridt fremad mod de helt store mål. Og det er også en god ting at være med til et Ungdoms-OL, så man kan prøve at mærke atmosfæren til et OL.

Storebror hjælper med træningen

Sifs bror, Thor, dyrker også triatlon. Han kan skal med til OL i Argentina og følge sin søster. Noget, han glæder sig meget til.

Og for at hjælpe sin søster til tops har han ageret daglig træningsmakker for hende den seneste tid.

De to søskende løbetræner her på Østerbro Stadion. Her ses storebror Thor.
De to søskende løbetræner her på Østerbro Stadion. Her ses storebror Thor.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Jeg kan mærke, at hun har haft en helt anden motivation for at træne hårdt, fordi der kommer det store stævne om 3 uger. Så det har været en helt anden Sif til træning, siger Thor Madsen.

For hovedpersonen selv er ambitionerne tårnhøje:

- Min største drøm er, at jeg gerne vil blive verdensmester, når jeg bliver stor, siger Sif Madsen.

Om Sif Madsen - eller én af de andre 11 deltagere -  snupper en medalje med hjem til Danmark, finder vi ud af, når ungdoms-OL sættes i gang.

Den olympiske fakkel bliver tændt d. 6 oktober og slukket igen to uger senere.

I næste måned sætter 12 af de mest talentfulde danske atleter kurs mod Buenos Aires i Argentina - og De Olympiske Lege for Unge.  Her skal de - selvagt - præstere på topplan, når de står over for de bedste unge atleter fra resten af verden.  En af de danskere, der skal forsøge at stå distancen til Ungdoms-OL, er 17-årige Sif Madsen fra Københavns Triathlonklub.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik