17-årig tømrer i sympatisk velgørenhedsprojekt

Ungdommens Røde Kors får i denne uge hjælp fra håndværkere over hele landet, men især i hovedstadsområdet er velgørenheden stor.

Håndværkere fra hele hovedstadsområdet giver i den her uge en hjælpende hånd til Ungdommens Røde Kors og de udsatte unge, der gør brug af organisationens mange tilbud.

Gennem kampagnen "En Hjælpende Hånd" kan håndværker-virksomheder donere en dagsløn fra 2.500 kroner til den gode sags tjeneste.

Men 17-årige Jens Jacob Bentow, der stadig er i gang med sin uddannelse som tømrer, besluttede sig i stedet for at tage sagen i egen hånd, da han læste om kampagnen på facebook.

 

Så i dag hjælper han og to studiekammerater med at bygge en scene til blandt andet foredrag hos Ungdommens Røde Kors i det nordvestlige København.

- Vi får ikke super mange penge under vores uddannelse. Så selvom man gerne vil donere penge, kan det være svært. Så i stedet tænkte jeg, at jeg kunne komme ud at hjælpe med mit arbejde, siger Jens Jacob Bentow.

Det er fjerde gang, at den landsdækkende kampagne finder sted. Men især håndværkerne fra hovedstadsområdet er rundhåndede. Over halvdelen af alle tilmeldte virksomheder kommer herfra, og indsatsen fra Jens Jacob Bentow og de øvrige håndværkere gør en stor forskel for Ungdommens Røde Kors.

- Det betyder rigtig meget, at de lokale håndværkere støtter op om vores lokale aktiviteter. Både så vi kan blive ved med at drive vores aktiviteter, når de støtter finansielt. Men vi håber også, at nogle af håndværkerne på sigt kunne have lyst til selv at blive frivillige, siger projektleder Sidsel Nybo Andersen.

Ungdommens Røde Kors har aktiviteter i 113 byer rundt om i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik