Intens jagt er slut: 17-årig mistænkt brandstifter anholdt

En 17-årig dreng, der er mistænkt for at stå bag en brandstiftelse i Roskilde, er tilbage i politiets varetægt, efter han flygtede fra varetægtsfængsling onsdag.

En 17-årig dreng, som er mistænkt for at stifte brand på Spritfabrikkens Ungdomsboliger i Roskilde onsdag i sidste uge, er nu tilbage i politiets varetægt.

quote Vi var ude og søge ham, og da havde vi et par patruljer ved banegården, som spottede ham.

Henrik Møller Nielsen, vagtchef for Midt- og Vestsjællands Politi

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV 2 Lorry.

Den unge mand flygtede onsdag den 25. januar fra fra en sikret ungdomsinstitution, hvor han skulle sidde varetægtsfænglset i surrogat grundet hans lave alder. 

Politiet har siden efterlyst den 17-årige, hvilket har kastet flere tip af sig.

- Vi har fået flere borgerhenvendelser. Og det har stykket et billede sammen af, hvor han har opholdt sig henne, siger Henrik Møller Nielsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

Han oplyser videre, at politiet har ledt efter ham i Roskilde, siden han forsvandt. Klokken 17.10 i dag gav søgningen pote.

- Vi var ude og søge ham, og vi havde et par patruljer ved banegården, som spottede ham, og så anholdt de ham, siger vagtchefen.

Anholdte anholdes sjældent to gange

Han medgiver, at det er lidt specielt at eftersøge en person, som man netop har anholdt.

quote Det er ikke ofte, det sker, at vi skal ud og finde en varetægtsfængslet igen

Henrik Møller Nielsen, vagtchef for Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er ikke ofte, det sker, at vi skal ud og finde en varetægtsfængslet igen.

Den 17-årige dreng skal nu anbringes et nyt sted, hvor han skal afsone resten af sin varetægtsfængsling, mens politiets anklager ser på beviserne for en straffesag.

- Lige nu er han i vores varetægt her på politigården. Vi skal finde et andet anbringelsessted til ham nu, og det er det, vi arbejder på, siger Henrik Møller Nielsen til TV 2 Lorry. 

Han vil ikke oplyse hvilken sikret ungdomsinstitution, som den 17-årige flygtede fra, men TV 2 Lorry erfarer, at der er tale om institutionen Sølager i Hundested.

Du kan se hele TV 2 Lorrys indslag om sagen herunder:

84 evakueret efter brand

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik