17-årig kendt skyldig i drabet på Mads Skjoldsøge

Den 17-årig mand fra Hillerød, der i november dræbte Mads Skjoldsøge, er fredag formiddag kendt skyldig manddrab i Retten i Hillerød.

Retten i Hillerød har fredag formiddag kendt en 17-årig dreng skyldig i manddrab, efter at han i november sidste år stak en jævnaldrende gymnasieelev i hjertet med en kniv.

Den tiltalte og offeret, Mads Skjoldsøge, blev i efteråret 2015 uvenner, og efter et par dages skænderier på Facebook mødtes de to for at løse konflikten ansigt til ansigt.

Mødet endte dog tragisk, da den tiltalte med et enkelt knivstik dræbte sin modstander.

Under retssagen har den 17-åriges advokat argumenteret for, at hans klient ikke havde til hensigt at dræbe. Men den udlægning er retten ikke enig i.

- Retten har lagt vægt på, at tiltalte stikker kniven i brystet, og at han må have anset det som overvejende sandsynligt, at offeret ville afgå ved døden, forklarer retsformanden.

Det hele startede en helt almindelig tirsdag eftermiddag to dage før drabet.

I selskab med nogle venner og sin kæreste gik Mads Skjoldsøge rundt på hovedgaden i Hillerød, da gruppen mødte den tiltalte og et par kammerater og kom op at toppes om en lighter.

Parterne skiltes, men senere på dagen fortsatte skænderiet på nettet.

- Hallo din lille luder, ved du, hvem du fucker med?, skrev den tiltalte blandt andet til Mads Skjoldsøge på Facebook.

I de følgende dage blev der udvekslet flere end 200 beskeder mellem de to drenge, og det endte med, at de blev enige om at mødes for at afslutte konflikten "mand til mand".

I retten har flere af gerningsmandens bekendte forklaret, at den 17-årige tilsyneladende forberedte sig på, at det kunne ende med et knivstik.

- Vidner har forklaret, at tiltalte sagde, at han kunne finde på at stikke Mads ned. Det har retten også lagt vægt på, forklarer retsformanden.

Den unge knivstikker har forklaret, at han troede, at Mads Skjoldsøge havde en kniv. Det var derfor, han besluttede at bevæbne sig, hævder han.

Selve drabet fandt sted bag Hillerød Handelsskole, efter at den 17-årige og to venner tilsyneladende havde hentet Mads Skjoldsøge på skolen, hvor han var elev.

Efter endnu et kort skænderi mellem de to rivaler trak den 17-årige sin kniv og stak, hvorefter han flygtede fra stedet.

Omvendt sank den jævnaldrende gymnasieelev til jorden og blev et par timer senere erklæret død på Rigshospitalets Traumecenter.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik