Foto: TV 2 Lorry

17-årig dømt for vold på folkeskoler i Helsinge og Annisse

En 17-årig dreng fra Helsinge slipper for at afsone en dom på 60 dages fængsel, hvis han kan opføre sig ordentligt i et år.

Den 17-årige blev ved en domsmandsret i Helsingør idømt 60 dages betinget fængsel. Han var tiltalt for at have slået løs på andre unge, som han opsøgte på henholdsvis Bjørnehøjskolen i Annisse Nord og Helsinge Realskole i Helsinge i januar. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dommen blev gjort betinget på grund af drengens alder, dog skal han holde sig på måtten i ét år. Han skal samtidig være under tilsyn af er det Gribskov Kommunes socialforvaltning. 

Den 6. januar mødte den dømte op på Bjørnehøjskolen, hvor han overfaldt to elever med blandt andet knytnæveslag. Den ene elev pådrog sig en hjernerystelse.

Nogle dage senere mødte han op på Helsinge Realskole, hvor han igen overfald en elev, der blev slået i hovedet og sparket. Den 17-årige var ikke alene, da han mødte op på de to skoler begge gange havde han andre drenge med sig, men sigtelserne mod dem er frafaldet.

Inden den 17-årige begik overfaldene, havde han bundet sine hænder ind i tape, for at skåne dem. Anklager Malene Lund Michaelsen betegnede det i retten som en skærpende omstændighed, at den 17-årig havde planlagt volden så nøje. 

Sagen på Bjørnehøjskolen, var et opgør i en vennegruppe, mens sagen på Helsinge Realskole vedrørte nogle uoverensstemmelser mellem unge, som ikke kendte hinanden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.