Politiet finder våben i sag om uopklaret skuddrab på 16-årig

Københavns Politi kan nu fremlægge nye oplysninger i sagen om 16-årige Servet Abdija, der blev skudt den 16. oktober foran sit hjem på Østerbro.

16-årige Servet Abdija blev dræbt af skud mandag den 16. oktober 2017 foran sin opgang på Ragnhildgade 48 i København. Politiet leder fortsat efter gerningsmændene.

Københavns Politi offentliggør nu helt nye oplysninger i sagen i håb om, at vidner kan hjælpe politiet videre i efterforskningen.

- Den omfattende efterforskning har ledt til, at vi nu har fundet de to gerningsvåben – en revolver og en pistol – som gerningsmændene anvendte til drabet. Af hensyn til efterforskningen kan jeg dog ikke komme nærmere ind på, hvor, hvordan, eller hvornår våbnene blev bragt til veje, fortæller efterforskningslederen, politikommissær Hans Erik Raben, i en pressemeddelelse.

Et af de våben der blev anvendt ved drabet: En amerikansk revolver af mærket Colt.
Et af de våben der blev anvendt ved drabet: En amerikansk revolver af mærket Colt.
Foto: Københavns Politi
Et af de våben der blev anvendt ved drabet: En jugoslavisk halvautomatisk pistol af mærket Zastava.
Et af de våben der blev anvendt ved drabet: En jugoslavisk halvautomatisk pistol af mærket Zastava.
Foto: Københavns Politi

De to gerningsvåben kan ses på billederne øverst i artiklen.

- De kriminal- og våbentekniske undersøgelser har med sikkerhed fastslået, at det er disse to våben, som gerningsmændene anvendte til drabet på Servet Abdija, men det har i forbindelse med efterforskningen desværre endnu ikke været muligt at konstatere, hvorfra våbnene stammer, fortæller Hans Erik Raben.

Beskrivelse af de to våben:

Amerikansk revolver:
- Kaliber .38 Special
- Mrk: Colt
- Model: Cobra
- Serienummer: 120194

Jugoslavisk halvautomatisk pistol:
- Kaliber 9x19 mm
- Mrk: Zastava
- Model: 88
- Serienummer: Fjernet

Kilde: Københavns Politi

Gerningsmændene stadig på fri fod

Københavns Politi har tidligere offentliggjort en overvåningsvideo, der er optaget den dag, hvor 16-årige Servet Abdija blev skudt.

Vidner har på drabstidspunktet set tre gerningsmænd flygte fra drabsstedet videre ad stisystemet i gården og ud til Lersø Park Allé, som de krydsede. Herfra er gerningsmændene blevet hentet af en mørk flugtbil, der holdt parkeret i lokalkørebanen ved Studsgaardsgade, muligvis med en fjerde gerningsmand som fører.

Københavns Politi er interesseret i alle oplysninger om våbnene og oplysninger om sagen i øvrigt.

Henvendelser om sagen kan gives til Københavns Politi på telefonnummer 114.

Beskrivelse af gerningsmændene:

A: Mand, yngre, intet nærmere om alder, almindelig/robust af bygning (havde løst tøj på, så han om muligt synede større end han reelt er), iført sort/mørkt tøj, samt en brun løstsiddende træningsjakke, halsedisse trukket op til lige under øjnene og hue trukket ned til lige over øjnene.

B: Mand, yngre, intet nærmere om alder, mørk/sort i huden (afrikansk oprindelse), spinkel/almindelig af bygning, iført sort stramt tøj, halsedisse trukket trukket op til lige under øjnene og hue trukket ned til lige over øjnene.

C: Mand, yngre, intet nærmere om alder, iført mørkt/sort tøj, mørke joggingbukser med hvid stribe ned langs siden af benet.

Kilde: Københavns Politi

Beskrivelse af flugtkøretøjet:

Mørk person bil, formentlig 4-dørs eller Sedan-model, flygtede med stor sandsynlighed ad Studsgaardsgade i retning mod Rovsingsgade, hvor den er forsvundet i ukendt retning.

Der foreligger intet signalement af føreren af flugtkøretøjet.

Kilde: Københavns Politi


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik