16-årig kassemedarbejder hyldes: Tog to-årig på skødet i arbejdstiden

16-årige Julius bliver hyldet i Hillerød for en sød gestus mod en to-årig i Netto.

To-årige Andy fik søndag en af de større oplevelser i sit stadig unge liv.

Hans mor, Lizbeth Charlotte Larsen, havde ham søndag aften med ude og handle i Netto på Frederiksværksgade i Hillerød.

Normalt sidder han i klapvogn, når han er med ude og handle, men søndag løb han forvirret rundt, da Lizbeth Charlotte Larsen kom op til kassen for at betale.

Men mens deres varer er ved at blive bippet ind, skete der noget uventet. Kasseekspedienten tog pludselig Andy op på skødet.

- Så sad kassemedarbejderen der og bippede varer ind med min søn. Det var rigtig sødt gjort, og det var noget af en oplevelse for min søn. Han var helt oppe at ringe, siger Lizbeth Charlotte Larsen. 

Hun syntes, situationen var så fin, at hun hev telefonen op af lommen og filmede, mens Andy hjalp kasseekspedienten. (Videoen kan ses øverst i artiklen)

- Jeg syntes, at han var sej, og han havde mega meget overskud på sådan en søndag aften. Det var så sødt, at han bare stille og roligt med et smil på læben gav mig og min søn så stor en oplevelse, siger hun.

Der var da heller ikke nogen sure miner fra de få folk, der stod i køen bagved.

750 likes til ung mand

Nogle dage efter delte hun videoen i den lokale Facebook-gruppe, "Hillerød skal være en hyggelig by" med ordene: 

"Hvis du ser dette så mange mange 1000 tak. Det gjorde en god dag endnu bedre. Jeg synes, han skulle være månedens medarbejder"

Og her var flere enige i, at kasseekspedienten skulle hyldes for sin lille heltegerning.

I skrivende stund har 750 hillerødanere liket opslaget og rost kassemedarbejderen til skyerne.

16-årig lokalhelt

Det viser sig, at overskudsmedarbejderen hedder Julius Lomholt og 16 år gammel. Nyheden om, at han er blevet en lokal helt, har nået ham. 

Julius Lomholt har arbejdet i Netto i et par måneder. Efter sommeren skal han på efterskole, men bagefter håber han at vende tilbage til Netto, når han skal gå på HHX.
Julius Lomholt har arbejdet i Netto i et par måneder. Efter sommeren skal han på efterskole, men bagefter håber han at vende tilbage til Netto, når han skal gå på HHX.
Foto: Privatfoto

Selv synes han ikke, at det var så stor en ting, at han tog Andy op på skødet.

- Moren grinede, han grinede, og det lignede, han havde en fest. Faktisk var jeg lidt træt den dag, så jeg viste lige lidt overskud, selvom der ikke var meget af det, siger han.

- De fleste hader jo at handle med børn, fordi de skriger, når de ikke må få mælkesnitter eller kaster med tingene. Så det her var da meget sjovt. Jeg tænkte bare, at det var lidt sjov i hverdagen, mens jeg kørte varene ind, siger han.

Generelt kan han godt lidt at lave sjov med kunderne.

- Jeg har ofte lukkevagter på hverdage, når folk kommer hjem fra arbejde og er trætte. Så joker jeg lidt med kunderne, og de joker tilbage, og så får vi et smil på læben. Der er ikke nogen, der ikke kan lide at grine, siger han.

- Hvis nogle pensionister køber cigaretter eller alkohol, så kan jeg for eksempel finde på at spørge dem, om jeg må se ID. Så griner vi lidt af det, siger han. 

Månedens medarbejder?

Selvom butikschefen i Netto, Christian Møller Jørgensen, er på ferie, har nyheden om hans medarbejder nået ham.

Og selvom varerne ikke blev bippet lige så hurtigt igennem, mens Julius havde Andy på skødet, så synes han, at det var en fin gestus.

- Det tog lidt længere tid, men ved du hvad, nogle gange har vi sgu bare brug for at stoppe op i stedet for at stresse igennem en tur i Netto. Jeg blev helt varm om hjertet både som butikschef og som person. At en 16-årig knægt har det overskud på en søndag, det gør mig glad, siger Christian Møller Jørgensen.

Desværre kårer Netto på Frederiksværksvej ikke månedens medarbejder, som Lizbeth Charlotte Larsen ellers foreslog. Men Netto kårer hver måned den bedste Netto-butik i landet. Så måske Julius' fine gerning gør, at netop hans Netto bliver nomineret. 

Men det betyder ikke så meget for Julius at få en titel:

- Jeg er sådan set ligeglad. Det, der gør mig glad, er at få andre til at smile. Det er sjovt at sidde ved kassen og få folk til at have det sjovt, selvom det ikke altid er så skægt at handle, siger han til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik