1500 børn og en kærligheds-dino hyggede til store sanddag

Arken afholdte fredag den årlige Sanddag. 1500 børn havde fundet skovle og spande frem til lejligheden.

Fredag var store Sanddag på Ishøj Strand. Her dystede 1500 børn om at lave den mest fantasifulde sandskulptur.

- Det er en kærligheds-ø. Der er også en kærligheds-dino på, men man skal passe på, for kommer man over på øen, så forelsker dinosauren sig i dig, og så spiser den dig, forklarede Ida Martina Kraft Nielsen fra 2. a på Vejlebroskolen i Ishøj, mens hun og vennerne stolt fremviste en bunke sand med tang og hybenroseblade. 

2.a på Vejlebroskolen i Ishøj har skabt denne kærligheds-ø med tilhørende kærligheds-dinosaur.  Foto: TV 2 Lorry

Sandbunken – eller Kærlighedsøen - er klassens resultat af Kunstmuseet Arkens årlige Sanddag. En tradition med over år på bagen. 

- Børnene kommer først igennem vores Kunstens Ø og får noget inspiration. Så er det ned på stranden og give fantasien frit spil, sagde Lise Sattrup, der er leder af Arken Undervisning og en af dommerne i konkurrencen.

Alle kan være med
Børn fra 6. klasse og helt ned til børnehaven var med – fx Luna fra Dammen i Greve. Hun havde lavet et lille sandslot med noget brunt oven på, der knaste. 

- Det er tang, Luna. Det ligger over hele stranden. fordi det er skyllet op fra vandet, forklarede en af pædagogerne hende.

Luna fra Dammen i Greve kan her ses til højre i billedet.  Foto: TV 2 Lorry

Et andet sted på stranden var 4. klasse fra Højelse Skole i Lille Skensved færdige med deres projekt – en vaskeægte vikingeborg, som klassen stolt poserer foran.

- Vi vinder, fordi vi er gode til at arbejde sammen, mente Nanna Parst Kristoffersen fra 4. a. Hun lagde sidste hånd på en delfin, der svømmede i havet uden for borgens høje volde.

Børnenes projekter blev belønnet for fantasifuldhed, kreativ udførelse og samarbejdet. Der var kåringer i tre aldersgrupper, så alle kunne være med.