15-årig fængslet for brutalt overfald på ældre mand

I november blev en 75-årig mand overfaldet og trampet i hovedet af flere unge. Tirsdag blev en dreng fængslet.

En 15-årig dreng er tirsdag i Dommervagten i København blevet fængslet for et ualmindeligt groft overfald på en 75-årig mand.

Overfaldet skete om aftenen 23. november ved Tårnby Torv på Amager.

Her blev den ældre mand overfaldet af flere unge, der væltede ham omkuld og sparkede ham mindst 20 gange, ligesom de trampede på hans hoved, indtil han gav dem 500 kroner for at stoppe.

Ved overfaldet fik den 75-årige slået fire tænder ud af sin protese i overmunden, og hans ansigt svulmede op i en grad, så han ikke kunne åbne sit ene øje.

Den 15-årige, der er sigtet for røveri og grov vold, nægter sig skyldig, og skyder skylden på to kammerater, der allerede er fængslet i sagen.

I grundlovsforhøret forklarede han, at han sammen med de to kammerater på 15 og 18 år, havde været på Christiania og ryge hash. I bussen mod Tårnby faldt de i snak med den ældre mand, der havde opfordret dem til at gå til boksning i stedet for at ryge hash.

Foran 7-Eleven ved Tårnby Torv var de igen faldet i snak med den 75-årige, og de havde bemærket, at han havde i hvert fald to 500 kronesedler.

På et tidspunkt havde en af de andre ifølge den 15-årige spurgt: "Skal vi ikke rulle ham?", hvorefter de to andre havde kastet sig over offeret. De fik 500 kroner, men stak af, da en varebil kørte forbi.

Kort efter foreslog en af de andre, at de gik tilbage for at tage de sidste penge fra deres offer, men da de nåede frem, var han forsvundet. Der var kun en blodplet, hvor de havde efterladt ham.

Den 15-årige dreng blev varetægtsfængslet i 20 dage på en lukket ungdomsinstitution.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik