15 anholdt i København efter fodbolduro

Politiet har haft succes med såkaldte dialog-betjente over for en stor gruppe Brøndby-tilhængere.  

En stor flok tilhængere af fodboldklubben Brøndby dominerede skærtorsdag gadelivet i det indre København.

Der blev drukket og råbt slagsange, og ud på aftenen kunne politiet melde om i alt 15 anholdte.

- Det er billigt sluppet, og det er gået ganske udmærket, siger vicepolitikommissær Lars Krabbe fra Københavns Politi.

En del af de støjende personer er stærkt utilfredse med kontrol og restriktioner, og adskillige bar t-shirts med påskriften "frihed for fans".
På et tidspunkt var der samlet op mod 1000 mennesker i Gothersgade, vurderer politiet.

En rude blev knust, og der var også andre tilfælde af hærværk.
Anholdelserne er især begrundet med gadeuorden - ved for eksempel at kaste med flasker og affyre kanonslag. En enkelt blev anholdt for vold mod politiet.

Politiet har brugt store ressourcer på indsatsen, og i forreste række har været de såkaldte dialog-betjente - klædt i selvlysende grønne veste - i stedet for kampklædte kolleger med hævede stave.

Kortvarigt blev dialogen i Gothersgade afbrudt - og så blev blev der sat mere håndfast ind, lyder det fra Lars Krabbe, der ikke vil røbe hvor mange betjente, som var sat på opgaven.

Højrisikokampen mellem FCK og Brøndby - det klassiske opgør i Superligaen - har traditionelt været omgærdet med stor dramatik og ikke sjældent slagsmål mellem voldelige supportere.

Torsdag morgen blev der sprøjtet en større mængde blå maling på Gothersgade, hvor Brøndby-fans forberedte sig på at se kampen på forskellige værtshuse.

Arvefjendeopgøret kommer efter en sæson, hvor de brodne kar blandt FCK's fans har gjort sig uheldigt bemærket flere gange.
Tilskuerballaden i Aalborg 4. marts har resulteret i en bøde på 100.000 kroner til FCK.

Den såkaldte romerlyskamp mellem københavnerne og aalborgenserne blev afbrudt af dommeren, da flere fans kastede kasteskyts efter fodboldspillerne på banen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik