15 anholdt første Distortion-dag: "Det er et acceptabelt niveau"

Onsdag startede Distortion med et brag, da over 100.000 gæstede Nørrebro til gadefester, drinks og masser af øl. Set med politiets øjne foregik det hele rigtig godt.

Du kan se flere billeder fra Distortion på Nørrebro over artiklen

Man kan roligt sige, at der var gang i gaden, da Distortion startede på Nørrebro onsdag eftermiddag.

Festlighederne, der varede frem til klokken 22 i bydelen, tiltrak over 100.000 publikummer, og med så mange folk på gaden på én gang, kræver det sin politimand at holde overblikket. 

Særligt når en stor del af publikummet, der skal kigges efter i sømmene, tilmed har alkohol i blodet.

Alligevel lyder dommen fra Københavns Politi langt fra så dystopisk, som man ellers kunne have forestillet sig.

"God ro og orden" og 15 anholdelser

quote Arrangementet er forløbet i god ro og orden set med politiets briller. Især taget i betragtning, at så mange har været samlet på et lille område.

Riad Tolba, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Faktisk blev den første Distortion-dag afviklet i "god ro og orden", lyder det fra Riad Tolba, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

- Overordnet set er det forløbet rigtig godt. Arrangementet er forløbet i god ro og orden set med politiets briller. Især taget i betragtning, at så mange har været samlet på et lille område, siger vicepolitiinspektør Riad Tolba til TV 2 Lorry.

I alt bød politiets indsats den første Distortion-dag på 15 anholdelser. Og det tal er ganske fint, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

quote Typisk bliver folk ophidsede fordi de er stærkt berusede. Det ser vi også i nattelivet i weekenden.

Riad Tolba, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

- Man skal se det i lyset af, at der er så mange samlet på et sted, hvor der bliver indtaget så meget alkohol, så er det faktisk et acceptabelt tal, siger Riad Tolba til TV 2 Lorry.

Topscoreren for årsag til anholdelse af ordensmagten var onsdag aften stoffer. 

- Der har været fem forhold om mistanke om salg af euforiserende stoffer, siger Riad Tolba, der også afslører, at flere af sagerne omhandler vold:

- Der har også været fire sager om vold og en sag om vold mod tjenestemand. Der er tale om simpel vold. Typisk bliver folk ophidsede fordi de er stærkt berusede. Det ser vi også i nattelivet i weekenden.

quote Husk at tage hensyn til hinanden og ikke mindst beboerne i de områder, hvor der bliver festet.

Riad Tolba, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Desuden er tre personer blevet anholdt for at arbejde ulovligt jævnfør udlændingelovgivningen, to personer for at overtræde ordenbekendtgørelsen og et enkelt forhold om blufærdighedskrænkelse.

Tisse-bøder på stribe

Foruden anholdelserne havde betjentene også gang i bødeblokken. Ifølge Københavns Politi blev der uddelt i alt 30 bøder for at urinere på gaden. 

For at undgå en træls bøde for vejtisseri skal man ganske enkelt lade være med det, lyder rådet fra politiet:

Distortion 2018, Nørrebro
Distortion 2018, Nørrebro
Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

- Husk at tage hensyn til hinanden og ikke mindst beboerne i de områder, hvor der bliver festet. Her tænker vi særligt på at anvende de toiletter, der er opsat. Distortion har faktisk sat rigtig mange op i år, så vi kan kun opfordre til, at man anvender dem, lyder opfordringen fra Riad Tolba, der samtidig slår fast, at man skal passe på sig selv. 

Distortion 2018, Nørrebro
Distortion 2018, Nørrebro
Foto: Jonas Olufson - Ritzau Scanpix

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik