15-årig var sindssyg, da hun stak sin storebror ihjel

Retslægerådet mener, at den 15-årige pige, der sidste år stak sin storebror ihjel i Københavns Nordvestkvarter, var sindssyg. Nu skal sagen for retten.

Der måtte en ny mentalundersøgelse til at fastslå, om en 15-årig pige var sindssyg, da hun om natten den 26. april 2015 stak sin 20-årige bror ihjel.

Den nye mentalundersøgelse viser ifølge Retslægerådet, pigen var sindssyg og derfor ikke kan dømmes til en almindelig fængselsstraf.

Derfor kræves pigen nu dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, når sagen kommer for retten på Frederiksberg den 1. august. Det skriver Ekstra Bladet.

Den nu 16-årige pige har gennem hele forløbet erkendt drabet, men sagen har trukket ud, da en tilståelsessag i november 2015 blev aflyst, da pigens mentale tilstand endnu var usikker.

Anklager Mette Maria Lorentzen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at rådet har vurderet, at pigen bør få en anbringelsesdom på en psykiatrisk afdeling, hvorfor det nu er anklagemyndighedens nye påstand.

I en sådan dom vil kun retten kunne tage stilling til udskrivelse, når lægerne vurderer, at pigen er rask nok.

Den dengang 15-årige pige stak om natten den 26. april 2015 sin storebror ihjel med en køkkenkniv i familiens bolig, der ligger i Københavns Nordvestkvarter.

Læs også: Politiet: Pige på 15 år stak sin storebror ihjel

Her blev den 20-årige tildelt flere knivstik i halsregionen, som senere slog ham ihjel. Den 15-årige pige forklarede efterfølgende, at hun havde planlagt drabet, da hun mente, storebroderen fik øget opmærksomhed fra forældrene på grund af psykisk sygdom.

Derfor dræbte hun storebroderen i jalousi og frustration.

Ifølge Ekstra Bladet var pigen kendt som en 'mønsterelev', der var god i skolen og havde gode personlige forhold. Avisen skriver videre, at pigens mor i et indlæg på en debatside beskrev, hvordan lillesøsteren i en tidlig alder var bange for broderen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik