Den 15-årige dreng er nu varetægtsfængslet. Foto: Google maps

15-årig truede med at skyde lærer: Nu er han varetægtsfængslet

Det er anden gang på blot en måned, at en teenager truer med at bruge en pistol mod en lærer i Køge.

En 15-årig dreng ringede onsdag til Kirstinedal Skole i Køge med en alvorlig besked. Han truede med at "splitte skolen ad" og sagde, at han ville bruge en pistol mod en navngiven lærer på skolen.  

Torsdag blev han fremstillet i grundlovforhør, og efter rettens beslutning er han nu varetægtsfængslet frem til den 20. april 2017 på en institution for unge. 

Politiet havde flere verserende sager mod teenagedrengen, oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Læs også 16-årig anholdt i skud-trussel-episode: "Det er noget lort"

Tidligere elev på skolen

Den 15-årige dreng er en tidligere elev på skolen, hvor han fremsatte truslerne. Forud for trusselsepisoden var han blevet bortvist.

- Vi kender ikke begrundelsen for truslerne ned i detaljer. Selvom truslen sker verbalt over telefonen, så har det stor indflydelse på de personer, der bliver nævnt. Personalet og læreren var noget berørt af situationen, siger kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregård.

Den 15-årige er muligvis inspireret af en lignende episode for godt en uge siden på Køge Handelsskole. 

Her havde en 17-årig dreng skrevet et opslag på en lukket Facebook-gruppe med et billede af en "hardball-pistol"med følgende tekst: 

"5.000 likes inden kl. 14, så skyder jeg min lærer!!!"

Det tog politiet meget alvorligt og lagde den 17-årige og en 16-årig dreng, der havde "hardball-pistolen" med i skole, i håndjern i deres klasselokale. 

Læs også Politimand glemte sin pistol på toilettet: Nu får han en bøde

- Det er jo ikke lang tid siden, vi havde en ligenende episode. Vi ved ikke, om drengen har taget ved lære af den sag, siger Martin Bjerregaard.

Den 15-årige er kendt af politiet i forvejen. Hans forældre og de sociale myndigheder er informerede om sagen.