15-årig tenniskomet vinder hidtil største titel

Clara Tauson kom sejrrigt ud af finalen i Osaka Mayor´s Cup

Clara Tausons karriere buldrer afsted trods hendes unge alder Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Hun er 15 år - og hun har sat en kurs, der gøre hende til Danmarks kommende tennisstjerne på Wozniacki-niveau. Og natten til søndag dansk tid vandt hun Osaka Mayor's Cup i Japan, der er en såkaldt Grade A turnering - det er niveauet lige under Grand Slam i juniorsammenhæng.

I finalen i den japanske turnering var det kinesiske Qinwen Zheng, der med 6-1 og så 6-0 måtte se sig effektivt slået af den unge dansker.

-Det er rigtig flot, at Clara ender med at kunne løfte pokalen i så stor en turnering – og endda med så mange overbevisende sejre undervejs. Det viser, at hun bliver ved med at udvikle sig. Turneringssejren i Osaka er en perfekt optakt til næste uges Masters i Kina, som afgjort er en af sæsonens højdepunkter,” siger sportschef  Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

På drengesiden nåede en anden dansker, Holger Nødskov Rune til kvartfinalen, mens altså Clara Tauson gik hele vejen.

Læs også Tennisstjerne i støbeskeen: Clara Tauson er europamester for juniorer

De to følger dermed i hælene på Danmarks absolutte tennisstjerne, Caroline Wozniacki. Hun vandt samme turnering i både 2004 og 2006.

I den kommende uge skal Clara Tauson til Chengdu i Kina og spille ITF Junior Masters, hvor kun årets otte bedste på juniorverdensranglisten er kvalificeret. ITF Junior Masters går i gang onsdag den 24. oktober.

Clara Tauson er født i Gentofte, spiller tennis i KB og bor i dag i Lyngby - omend der på grund af tenniskarrieren allerede nu er rigtig mange rejsedage i kalenderen.

 

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret