145 lærere sagde op i Rudersdal

145. Så mange lærere har forladt deres stilling i 2014. Det viser de nyeste tal, som Frederiksborg Amts Avis har fået fat på. Til sammenligning forlod 80 lærere deres stilling i kommunen i 2013.

- Det tal er højt, og måske også højere end det burde være, lyder det fra Martin Tinning, som er chef for Skole- og Familieområdet i Rudersdal Kommune.

- Men det kommer ikke bag på mig, at der har været en stigning i personaleomsætningen, fortsætter familiechefen.

Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, er chokeret over tallet fra Rudersdal.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge af ord - forfærdeligt. Vi står med en kæmpe samfundsmæssig udfordring de kommende år med at sikre, at der er dygtige lærere til at undervise på folkeskolerne. Selvfølgelig er tallene for Rudersdal helt exceptionelle, men det er kun et billede af, hvad vi ser rundt omkring. Altså en afgang fra lærerfaget, som jeg tror ingen af os havde drømt om. Når vi oveni købet kombinerer det med, at de kommende årgange på læreruddannelsen er historisk små - for to år siden faldt det med 23 procent og i sidste år faldt det yderligere med 17 procent. Det vil sige, at det tager tid, før det igen bliver populært at læse til lærer, så der er virkelig grund til at tage de her tal alvorligt, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

Han mener, at det er en problematisk udvikling, hvor flere vikar bliver hyret ind på skolerne og både ældre og unge fastansatte lærere vælger at forlade jobbet. Familiechef Martin Tinning forudser, at antallet af opsigelser vil fortsætte, men sandsynligvis ikke i samme omfang som sidste år.

Af de 145 lærere, der forlod deres stilling sidste år, var 35 ansat i tidsbegrænsede stillinger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik