14-årige Ayuub bor i en 'hård ghetto': "Vi konkurrerer om karaktererne"

Det går den rigtige vej med uddannelsesniveauet i ghettoerne. - Vi vil gerne blive til noget, siger 14-årige Ayuub Mohammed.

Foto: Sofie Gauger - TV 2 Lorry

14-årige Ayuub Mohammed har ambitionerne i orden: 

- Jeg vil gerne være noget, der har med ingeniør og matematik at gøre. Jeg synes bare, matematik er rigtig sjovt at lave, og jeg kan godt lide det, lyder det.

Han har også lidt at have det i.

Et 10-tal i matematik fik han ved den seneste karaktergivning på Torstorp Skole i Høje-Taastrup, hvor han går i 8. klasse.

Med sin plan om at gå i gymnasiet og læse videre, skiller Ayuub Mohammed sig dog ud fra størstedelen af sine voksne naboer i Taastrupgaard, hvor han bor.

06:55

Se indslag om Ayuub og andre unge i de hårde ghettoer

Luk video

83,5 pct. af beboere mellem 30 og 59 år har nemlig kun en grundskoleuddannelse (2018). Det er én af grundene til, at boligområdet er på den såkaldte ghetto-liste.

Vi vil gerne blive til noget, og vi konkurrerer meget mod hinanden.

Ayuub Mohammed, 14 år og bosat i Taastrupgaard

Blandt den yngre generation ser tendensen dog noget anderledes ud, viser nye beregninger, som boligselskabet KAB har lavet.

Ayuub er på vej hjem fra sit fritidsjob i Taastrupgaard. Foto: Sofie Gauger - TV 2 Lorry

Ghetto-unge haler ind 

Fra 2009/2009 til 2016/2017 er andelen af Taastrupgaard-unge mellem 24 og 26 år, der har afsluttet en ungdomsuddannelse, eksempelvis steget fra 37 til 60 procent.

Mere overordnet viser undersøgelsen, at unge i de hårde ghettoområder kommer tættere på uddannelsesniveauet i resten af Danmark.

Ifølge Ayuub Mohammed giver det respekt blandt vennerne at have hovedet skruet ordentligt på: 

- Vi vil gerne blive til noget, og vi konkurrerer meget mod hinanden, hvem der er klogest, og hvem der ikke er, og hvem der kan komme på gymnasiet. Vi driller hinanden med det.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik