133 ofre: Sexkrænker fra Nordsjælland skal 3,5 år i fængsel

En 59-årig mand fra Farum er nu idømt 3,5 års ubetinget fængsel i en meget omfattende sag om sexkrænkelser via internettet. Langt størstedelen af ofrene er børn og unge.

I mere end 300 tilfælde har en 59-årig mand fra Farum optaget primært børn og unges seksuelle handlinger uden deres vidende via videochat eller lokket dem til at sende nøgenbilleder til ham. 

Se vores indslag om sagen fra den 21. april 2017 her:

Rystende sag om sexkrænkelser i Nordsjælland.  En 59-årig mand fra Farum har i årevis dagligt chattet med mere end 100 piger og drenge.

Efterforskningen af den såkaldte groomingsag begyndte i 2014. Den omfatter blandt andet en gennemgang af mere end 100.000 chatkorrespondancer.

Den 59-årige har igennem mange år dagligt chattet med piger og drenge via sociale medier. Han har brugt forskellige profiler, hvor han har udgivet sig for at være en cirka 15-årig dreng eller pige. Formålet har været at opbygge et tillidsforhold til den person, han chattede med, for derefter at overtale vedkommende til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger.

Den 59-årige har optaget disse seksuelle handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne. I nogle tilfælde har han delt optagelserne med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale.

Forbud mod at kontakte børn og unge

Manden erkendte sig skyldig i samtlige forhold og har fået en dom på 3,5 års ubetinget fængsel.

- Jeg er meget tilfreds med, at domsmandretten har set på denne sag med samme alvor som anklagemyndigheden. Der er lagt vægt på omfanget af forhold, de mange forurettede og deres unge alder. Desuden har retten fundet, at det var en særligt skærpende omstandighed, at der er sket en distribuering af en række af optagelserne, siger senioranklager Helle Lykke Olesen, advokaturen for specielle sager ved Nordsjællands Politi.

Manden har udover fængselsdommen fået forbud mod at kontakte børn og unge under 18 år, som han ikke kender i forvejen, via internettet eller andre medier. Han skal desuden betale erstatning til de forurettede, som har nedlagt påstand om erstatning.

Fakta om sagen

Der er i alt 133 forurettede i alderen otte til 62 år.
 
  • Heraf er 104 identificeret: 46 er piger/kvinder og 58 er drenge/mænd.
  • Heraf er 29 ikke identificeret – men to menes at være under 15 år
  • 45 ofre er under 15 år
  • 40 ofre er mellem 15 og 18 år
  • 19 ofre er over 18 år
  • Optagelser med onani og andre seksuelle aktiviteter af 11 ofre under og over 15 år er videreformidlet til mindst 10 andre personer.

Fakta om grooming

Grooming er en gradvis proces, hvor krænkeren påvirker sit offer til at overskride sine egne grænser. Det sker ikke kun gennem sociale medier, men krænkeren har lettere ved at virke troværdig, når groomingen sker online, da offeret ikke kan se krænkerens alder, kropssprog, mimik mv. Kontakten på nettet betyder også, at det ikke virker helt så farligt for barnet gradvist at overskride sine grænser, fx ved at begynde med at sende billeder af sig selv i undertøj for til sidst at sende nøgenbilleder.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik