00:36

Video: Bine Beier, YOU RUN Copenhagen/Video: Cystisk Fibrose Foreningen

1325 mennesker indsamlede over en million i velgørendhedsløb

I 2016 var der fire organisationer, som man kunne løbe for til velgørenhedsløbet YOU RUN. I år var hele 11 velgørenhedsorganisationer repræsenteret.

1.325 deltagere trak i dag i løbetøjet for en sag, da Danmarks største velgørenhedsløb YOU RUN CPH blev afholdt for tredje år i træk ved Københavns Inderhavn.

Her er en fantastisk stemning, og jeg vil helt sikkert gøre det igen til næste år.

Nick Trier, Deltager, YOU RUN Copenhagen

Der har været stor tilslutning i år for de velgørenhedsorganisationer, man har kunne løbe sin sag for. Således har der været hele 11 forskellige organisationer, der har fået gavn af de mange online donationer, der er gået ubeskåret til deres forskellige missioner.

Man har kunne løbe tre distancer, så alle har kunne være med: 5 km, 10 km eller en halvmaraton med start og slut ved Søren Kirkegårds plads, lige ved den Sorte Diamant. 

I alt blev der gennem You Run løbet indsamlet 1.282.808 kroner til velgørende formål. 

Læs også Motionsløb afholdt uden aflysninger siden 1974

En af dagens løbere var 30-årige Nick Trier, som tog til Hovedstaden med sin familie for at løbe et halvmaraton for Hjerteforeningen.

Det kan være svært at nå det hele i ens hverdag, så kombinationen af løb og så muligheden for at gøre noget aktivt for en sag, som jeg gerne ville være med til at støtte, var dét, der gjorde, at jeg meldte mig til, siger Svanna Jacobsen.  

Svanna Jacobsen, Deltager, YOU RUN Copenhagen

- Der er et kæmpe sammenhold på en dag som i dag, hvor så mange mennesker er med til at sprede et budskab om at hjælpe, hvor man kan, og løfte i flok, siger han.

- Her er en fantastisk stemning, og jeg vil helt sikkert gøre det igen til næste år, siger Nick Trier, som efter i dag kunne overrække Hjerteforeningen 12.050 kr.

Den person, der samlede mest ind var Svanna Jacobsen, som løb for Cystisk Fibrose Foreningen. Hendes online-indsamling endte på 30.150 kroner, og lider selv af sygdommen.

Læs også Folk i hovedstaden giver mindst til velgørenhed

- Jeg har længe haft lyst til at løbe et halvmaraton. Det kan være svært at nå det hele i ens hverdag, så kombinationen af løb og så muligheden for at gøre noget aktivt for en sag, som jeg gerne ville være med til at støtte, var dét, der gjorde, at jeg meldte mig til, siger Svanna Jacobsen.