13 LTF'ere kendt skyldige for våben, vold og narkohandel

Retten i Roskilde har mandag kendt 13 mænd skyldige i en lang række alvorlige forhold. Størstedelen af de tiltalte er medlemmer af den kriminelle bande Loyal To Familia.

13 mænd, hvorfra størstedelen er fra LTF, er blevet kendt skyldige for en lang række alvorlige forhold. Arkivfoto.

Mandag kendte Retten i Roskilde i alt 13 mænd skyldige i alvorlige forhold som grov afpresning, våbenbesiddelse, vold og handel med kokain.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Mændene er alle mellem 20 og 35 år gamle.

Langt størstedelen af forholdene er blevet begået i Køge- og Ringsted-området, hvor 10 af de 13 mænd var erklærede medlemmer af den ny forbudte kriminelle gruppering Loyal To Familia (LTF).

Retten i Roskilde har derfor også gjort brug af bandeparagraffen §81 a, i grove træk betyder, at straffen kan fordobles.

- Vi er meget tilfredse med, at retten i vidt omfang har vurderet beviserne på samme måde som os.

- Nu er der så alene tilbage, at en passende straf skal udmåles, siger senioranklager Randi Tvile og specialanklager Anja Lund Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen blev behandlet under medvirken af nævninge, idet anklagemyndigheden agter at påstå mere end 4 års fængsel for flere af de tiltalte.

Retten forventer at afsige endelig dom over de 13 mænd i april måned.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik