13 hunde afleveret til internat: Flere af dem er alt for tykke

13 hunde af racen Chihuahua er torsdag flyttet ind på Dyreværnets internat i Rødovre. De skal nu igennem omfattende undersøgelser.

Hos Dyreværnet har man ekstra travlt. 13 hunde af racen chihuahua er torsdag flyttede på foreningens internat i Rødovre.

Hundene blev overdraget af en borger fra Esbjerg, der ikke selv kunne tage sig af dem, oplyser Dyreværnet.

Det er ikke første gang, at Dyreværnet henter større hundehold fra udsatte borgere i Danmark.

Denne gang er sagen dog en smule anderledes, da det er en borger selv, der har kontaktet foreningen og bedt om hjælp.

I forbindelse med en flytning til en bolig, hvor så stort et hundehold ikke var tilladt, indså ejeren, at der skulle findes en anden løsning.

De mange snuder skal alle til dyrlæge.
De mange snuder skal alle til dyrlæge.
Foto: Dyreværnet

Hundene, der angiveligt er mellem fire og 15 år, skal nu igennem omfattende undersøgelser, og det lægger ekstra pres på Dyreværnets i forvejen meget travle internat.

- Nogle af hundene er svært overvægtige og skal have fortaget omfattende tandbehandlinger, fortæller Rikke Christensen-Lee, der ikke blot er direktør for Dyreværnet, men også uddannet dyrlæge.

Ejer rakte ud efter hjælp

Hun har kun ros til overs for ejerne, der har indset, at de havde behov for hjælp og derfor rakte ud efter Dyreværnet.

- Når det er sagt, så må vi stadig erkende, at det er en enorm opgave for os - både mandskabsmæssigt og økonomisk - når der pludselig flytter så mange logrende beboere ind på vores i forvejen propfyldte internat, siger direktør Rikke Christensen-Lee.

Det er mere reglen end undtagelsen, at det er op til en højtid, at internatet er fuldt belagt. Men selvom pladsen er trang, og økonomien ikke altid er til det, skal der findes plads til de mange små snuder.

- Vi har aldrig plads nok, og det er jo både godt og skidt, siger Rikke Christensen-Lee.

- Men sådan er det at arbejde i en dyreværnsforening. Vi må træde til, når behovet er der, og det gør vi naturligvis, tilføjer hun.

Hvornår de mange chihuahua-hunde kommer til adoption, vides endnu ikke.

Man kan læse mere om deres skæbner på www.dyreværnet.dk, hvor det også vil blive annonceret, når de er klar til at flytte ud til nye familier.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik