13 anholdt for indsmugling af 1.400 kg hash

Politiets Task Force Øst har anholdt flere personer i et kriminelt netværk, der mistænkes for at være storleverandør af hash til Hovedstadsområdet.

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har anholdt 13 personer og ransaget flere end 20 forskellige adresser på Sjælland i løbet af fredagen.

Task Force Øst har gennem længere tid efterforsket et kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse er bagmænd til en meget stor og velorganiseret indsmugling af hash til især hovedstadsområdet.

De anholdte er i alderen 21 til 59 år, heriblandt én kvinde på 37 år, oplyser politiet i en pressemeddelelse. 

Mere præcist hvor i Hovedstadsområdet politiet har ransaget, vil vicepolitiinspektøren ikke fortælle:

 -  Vi har været på flere adresser i Hovedstadsområdet og rundt omkring på Sjælland, siger Vicepolitiinspektør Knud Hvass til TV 2 Lorry.

1.400 kg hash

I forbindelse med anholdelserne fandt politiet over 375 kg. hash.

Men politiet har holdt øje med netværket gennem længere tid og mener, at det står bag indsmuglingen af ikke mindre en 1.400 kg hash, som er blevet solgt i Hovedstadsområdet og på Christiania. 

Udover hash fandt politiet også flere større kontantbeløb og det, som politiet lettere kryptisk kalder 'andet materiale af interesse for sagen.'

Efterforskning af internationale leverandører

Den konkrete efterforskning, som Task Force Øst er i gang med, er en del af politiets nationale indsats mod den organiserede narkokriminalitet.

Netværket, som politiet er begyndt at trevle op, har klare forbindelser til internationale hashleverandører. Derfor er efterforskningen også sket i tæt samarbejde med udenlandske politimyndigheder.

 - Der ligger en lang og meget udfordrende efterforskning forud for disse anholdelser. Det er derfor meget tilfredsstillende, at vi nu har fået mulighed for at slå til i denne sag og har fået beslaglagt mere end 375 kg hash, siger Vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Leverandører gik meget op i sikkerhed

Ifølge politiets vurdering var det internationale netværk meget opmærksomme på sikkerheden i deres kommunikation og i alt, hvad de foretog sig.

Med fredagens 13 anholdelser har politiet efter egen vurdering sat en stopper for 'en ikke ubetydelig leverandør af hash til det danske marked - og herunder særlig til hovedstadsområdet,' lyder det i en pressemeddelelse.

Flere anholdelser måske på vej

Der kan ikke udelukkes, at der vil ske yderligere anholdelser i sagen, lyder det fra politiet, som nu skal i gangmed at afhøre et stort antal personer, der på forskellig vis har været involveret i hashsmuglingen.

De anholdte sigtes alle for overtrædelse af straffelovens § 191, der vedrører indsmugling og handel med euforiserende stoffer. Flere vil blive sigtet for indsmugling og handel med minimum 1.400 kg hash. 

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret i løbet af lørdagen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik