13-årige Mint fra Thailand får lov at blive - lidt endnu

Den 13-årige pige Mint fra Thailand skulle oprindeligt have forladt Danmark senest i morgen. Men hun har fået lov at blive, mens myndighederne endnu engang ser på sagen.

Klokken 14 i dag var der store smil hos familien Thøgersen, da de fik besked fra Udlændingestyrelsen om, at Mint på 13 år alligevel kan få lov at blive i Danmark. 

- Det er en vild lettelse - jeg syntes jo, at det, der er sket, er dybt uretfærdigt, siger Frank Thøgersen, papfar til Mint. 

I fredags fik de beskeden om afslag på familiesammenføring af Mint. Og kravet om udrejse lød på en uge, hvilket betyder, at Mint skulle have rejst i morgen.

- Jeg tænkte, det er simpelthen ikke rigtigt. Jeg var virkelig i chok, og jeg sad faktisk og overvejede om jeg skulle fortælle det, forklarer Frank Thøgerne. 

quote Efter vores opfattelse har hun ikke en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for vellykket integration her i landet. Hun har heller ikke mulighed for at opnå en sådan tilknytning.

Udlændingestyrelsen

Hos familien i Køge er det dog indtil videre en midlertidig glæde, for status er, at Mint må blive i Danmark så længe klagesagen kører. Klageperioden kan vare op til otte måneder. 

Der var plads til grin og smil hos familien Thøgersen i dag. 
Der var plads til grin og smil hos familien Thøgersen i dag. 

 Ifølge Udlændingemyndigheden kan Mint ikke integreres i Danmark. Sådan stod der i afslaget i fredags.

- Efter vores opfattelse har hun ikke en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for vellykket integration her i landet. Hun har heller ikke mulighed for at opnå en sådan tilknytning, skriver Udlændingestyrelsen. 

Det er ifølge stedfar Frank Thøgersen helt forkert. Han bakkes op af skolen, som også ser en pige, der fungerer godt. 

- Vi oplever jo en pige, som har været her et halvt års tid, som fungerer rigtig godt i den modtagerklasse, hun går i. Og hun er snart klar til at blive sluset ud i en helt almindelig klasse, og hun klarer sig faktisk fagligt rigtig fint, siger skoleleder på Hastrupskolen, Thomas Kielgast. 

 

Mint kom til Danmark i maj. Her bor hendes mor, som har været gift med Mints papfar, Frank Thøgernsen i fem år. Sammen har de fået en lillebror til Mint. 
Mints biologiske far bor i Thailand, og han er psykisk syg.

Også han ønsker, at Mint skal være hos sin mor i Danmark, der har fuld forældremyndighed.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik