Tragedien i Valbyparken: Børn bag rattet i fatal biljagt

En biljagt i Valbyparken endte fredag eftermiddag fatalt. Her døde to ældre kvinder, efter de blev påkørt af en kun 13 år gammel flugtbilist.

I forbindelse med en biljagt i Valbyparken fredag eftermiddag mistede to ældre kvinder livet.

Bilen var stjålet og derfor eftersatte politiet den, i hvad der endte som en fatal biljagt. Føreren af flugtbilen viser sig nu at være en kun 13-årig dreng og en medpassagerer på 15 år. Det skriver Ritzau.

Hos Københavns Politi beretter den centrale efterforskningsleder, Henrik Vedel, at drengenes sager er overdraget til de sociale myndigheder på grund af deres unge alder.

Den samlede sag om biljagten og påkørslen undersøges nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), da flere politifolk har været involveret i episoden.

DUP bliver involveret i sager, hvor en person dør eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende er i politiets varetægt.

- Vi sendte efter anmeldelsen efterforskere til stedet med henblik på at efterforske politiets rolle, sådan som det jo er vores opgave, siger kontorchef Rasmus Blaabjerg fra DUP til Ritzau.

Han oplyser videre, at Politiklagemyndigheden fik anmeldelsen kort efter ulykken fredag omkring klokken 16.45.

- Vi fik en opringning på vores vagttelefon om et meget alvorligt færdselsuheld i forbindelse med en eftersættelse af en stjålet bil, som politiet havde haft i Københavns Sydvestkvarter, og som endte i Valbyparken, siger Rasmus Blåbjerg til Ritzau og fortsætter

- Det endte på den tragiske måde, at bilen som politiet eftersatte, og hvori der var to meget unge mænd, påkørte to kvinder. De blev meget hårdt kvæstet og døde begge kort efter.

Hos Københavns Politi siger den centrale efterforskningsleder lørdag, at føreren af bilen er blevet afhørt om uagtsomt manddrab og om at have stjålet bilen. På grund af hans unge alder kan han ikke sigtes, men sagen er overdraget til de sociale myndigheder.

Den 15-årige passager er blevet sigtet for medvirken til uagtsomt manddrab og brugstyveri. Han er blevet løsladt efter endt afhøring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik