Flere sager om mistrivsel af børn

Det vælter ind med sager hos Københavns Kommune om børn og unge med sociale problemer.

På bare to år er antallet af underretninger til Københavns Kommune om

børn og unge, der mistrives, steget til næsten det dobbelte. Det skriver Politiken mandag.

I 2010 var antallet 4658, men det tal forventes nu at stige til 8300 for hele 2012 - en stigning på 80 procent.

Fordi der ofte kommer flere underretninger om et enkelt barn, svarer det til, at der er slået alarm over 60 procent flere børn. Selv om tallene viser, at der er flere sociale problemer end hidtil kendt, er socialborgmester i Københavns Kommune, Mikkel Warming, glad for opgørelsen.

- Det viser, at noget af det, vi gør, faktisk lykkes.

- At vi gerne vil have flere underretninger og sørger for at have socialrådgivere ude på folkeskoler og en række daginstitutioner skyldes jo, at vi ønsker at opdage tingene så hurtigt som muligt, siger Mikkel Warming til Politiken.

Hver fjerde af de indberetninger, der kommer ind til kommunens socialrådgivere, er så bekymrende, at kommunen sætter en omfattende undersøgelse af familiens forhold i gang. Det involverer blandt andet samtaler med skole, familie og læge.

I hver anden af de sager, som bliver tjekket grundigt, viser det sig, at der er behov for at gribe ind over for familien, hvilket blandt andet kan betyde, at barnet får en støtteperson eller en aflastningsfamilie.

I de tilfælde, hvor kommunen vurderer, at det ikke er nødvendigt at gribe ind, kan familien blive tilbudt rådgivning.

Stigningen kan skyldes, at flere borgere i kølvandet på alvorlige sager som for eksempel dem fra Brønderslev og Tønder har skærpet opmærksomhed på børns trivsel. Det mener myndighedschef ved socialforvaltningen i Københavns Kommune, Anne Steenberg.

Derudover er der blevet ansat såkaldte skolesocialrådgivere på alle københavnske skoler, der kan rådgive og hjælpe personalet med at opdage og håndtere børn, som har problemer, og med eventuelle indberetninger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik