12 uger uden S-tog: Nu kører de igen

Tre måneder med sporarbejde har gjort livet surt for pendlere på strækningen mellem Valby og Frederikssund. Men nu er der godt nyt.

Cirka 60.000 passagerer plejer at køre med S-tog på strækningen mellem Valby og Frederikssund hver dag, men de sidste 12 uger har det ikke været muligt. En gennemgribende renovering har nemlig betydet, at Frederikssundsbanen har været lukket siden 1. juni.

Her til morgen er der dog godt nyt til alle pendlere på strækningen: Arbejdet med Frederikssundsbanen er færdigt for nu, og der kører igen S-tog mellem Valby og Frederikssund.

Gennem de sidste tre måneder har Banedanmark fået udskiftet en lang række elementer på strækningen, men det har ikke været uden problemer.

Ifølge en pressemeddelelse fra Banedanmark har der både været et nedbrud på en stor entreprenørmaskine, et spor, der er blevet ødelagt af et arbejdskøretøj, og de høje temperaturer henover sommeren har også påvirket en del af svejsearbejdet.

Ikke helt færdige endnu

Selvom der nu kører S-tog mellem Valby og Frederikssund igen, er Banedanmark ikke helt i mål med sporarbejdet på Frederikssundsbanen. Blandt andet på grund af den varme sommer vil noget af arbejdet med at fornye strækningen blive genoptaget i løbet af 2019 eller 2020, lyder det. Det bliver først besluttet, hvornår restarbejdet mere præcist skal foregå, henover efteråret.

Renoveringen har inkluderet følgende:

  • 35 kilometer skinner er blevet udskiftet.
  • Cirka 50.000 sveller er blevet skiftet ud.
  • Skærver og sporkasser i sporene er blevet renset og udskiftet.
  • 10 sporskifter og dertilhørende drev er blevet udskiftet.
  • To kilometer kørestrømsanlæg mellem Valby og Flintholm er blevet justeret.
  • 70 køreledningsmaster omkring Frederiksberg er udskiftet.
  • Der er blevet udført et omfattende afvandingsarbejde.
  • Kabler langs hele strækningen er blevet sikret.
  • Ni broer er belvet renoveret.
Kilde: Banedanmark

I efterårsferien vil der også blive foretaget såkaldte slutjusteringer af sporet. Der vil ligeledes foregå noget arbejde med at tage gamle kørestrømsmaster ned, sikre kabler og montere linjeledere i sporene i ugerne omkring efterårsferien. Det vil dog kun foregå i aften- og nattetimerne, og det vil derfor ikke påvirke myldretidstrafikken.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik