12 hunde står til aflivning for pige-bid

11 hvalpe og en voksen hund af racen Amstaff står til aflivning, efter at den store hund i weekenden bed en 12-årig pige i underarmen.

En kamphund og dens 11 hvalpe bliver formentlig aflivet efter, at den voksne hund i weekenden farede på en 12-årige pige fra Greve og bed hende i underarmen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Hundene er ifølge politiet af racen Amstaff, der står på aflivningslisten over ulovlige og farlige hunderacer.

Det springende punkt for politiet er, om ejeren har anskaffet hundene før eller efter, at den nye hundelov trådte i kraft den 17. marts. Er de det, så kan de aflives.

- Hvalpene er kun omkring seks uger gamle, så der er i princippet ikke så meget at rafle om. Og den voksne hund har bidt fra sig før, så den vil formentlig også blive aflivet, siger politiassistent Per Jacobsen.

Pigen fik overfladiske skrammer af hundens bid. Efter angrebet konfiskerede politiet alle hundene fra ejeren. Ud over hvalpene og den voksne han tog politiet også en tæve, som dog var inde i huset, da overfaldet skete.

Ejeren har allerede fået en dyreværnssag på halsen, fordi hundene ifølge Midt- og Vestsjællands Politi levede "under kummerlige forhold uden adgang til vand".

Først tirsdag vil politiet træffe den endelige beslutning om aflivning af hundene.

/ritzau/