12-årige Benjamin sælger egne hjemmedyrkede græskar i vejbod

12-årige Benjamin Blom Frølich fra Smørum er en entreprenant ung mand. Han tjener hele årets lommepenge ved at sælge egne hjemmedyrkede græskar.

På en mark i Smørum har 12-årige Benjamin Blom Frølich 500 græskarplanter. 

Han er selv ansvarlig for at harve, så og høste på marken. Et arbejde der strækker sig fra april til september, og her i oktober sælger han så udbyttet af sit arbejde fra en vejbod ved familiens hus på Edelgavevej. 

- Det hele startede for nogle år siden, hvor der kom nogle græskar i min mors have. Dem kunne vi godt sælge, og så begyndte jeg at dyrke dem sammen med min farfar, fortæller Benjamin.  

I vejboden sælger Benjamin både små og store pyntegræskar til henholdsvis fem og ti kroner og halloweengræskar til 20 kroner. 

12-årige Benjamin Blom Frølich på gårdspladsen ved familiens hus.
12-årige Benjamin Blom Frølich på gårdspladsen ved familiens hus.
Foto: Karina Frølich.

Han sælger både til folk i nabolaget og til folk, der kommer tilfældigt forbi.

- Mine græskar er meget flottere og i bedre kvalitet, end dem man køber i butikkerne. I butikkerne får de tit bare lov til at ligge og rådne i en stor bunke. Det gør de ikke hos mig, lyder det fra den gesjæftige 12-årige.  

 
 
Foto: Karina Frølich

Indtægt er forretningshemmelighed

Benjamins farfar er død nu, men Benjamin har valgt at fortsætte sit forretningseventyr med hjælp fra resten af familien. Det er nu tredje år i træk, at han sælger sine hjemmedyrkede græskar.

Og selvom han får lidt hjælp her og der, så er det - ifølge Benjamins mor - den 12-årige selv, der er ansvarlig for, at arbejdet bliver gjort.

Til gengæld er indtægterne fra græskarsalget også hans. Hvad han præcis tjener på det, vil han dog ikke ud med.

- Det er en forretningshemmelighed. Men der er lommepenge nok til hele året, lyder det fra Benjamin, der dog lige tilføjer: 

- Men jeg bruger altså ikke særlig mange penge. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik