112 fanger deler 100 mands plads

Ansatte i Københavns Fængsler protesterer over trængslen i fængslerne. Forbund kræver løsning nu.

Antallet af fanger i Københavns Fængsler er fredag så højt, at det har fået de ansatte til at protestere. Ved porten til Vestre Fængsel har de ansatte opsat et banner med teksten "alt optaget".

Fængselsforbundet, som er fængselsbetjentenes fagforening, oplyser til Ritzau, at den såkaldte belægningsprocent fredag er på 112. Det vil med andre ord sige, at 112 fanger må deles om den plads, som ellers er beregnet til blot 100 mand.

- Det høje belæg lægger et stort pres på alle i fængslet. Både ansatte og indsatte. Det forringer såvel arbejdsmiljø, sikkerhed og resocialisering, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, i en skriftlig meddelelse til Ritzau.

Protesten falder sammen med, at politikerne på Christiansborg i disse dage forhandler om en flerårsaftale for Kriminalforsorgen. Det er Kriminalforsorgen, der står for driften af fængslerne.

Og står det til Kim Østerbye, så bør politikerne finde en løsning på problemet med overbelægning i fængslerne.

- Der skal være langt bedre sammenhæng mellem antal fanger og antal pladser. Det bør den kommende flerårsaftale sikre, siger Kim Østerbye.

Københavns Fængsler består ud over Vestre Fængsel af Politigårdens Fængsel, Blegdammens Fængsel og Nytorvs Fængsel. Sidstnævnte benyttes primært i dagtimerne i forbindelse med retssager i Københavns Byret.

Personalegruppe er tæt på sammenbrud

I Vestre Fængsel fortæller fællestillidsmand David Jensen, at grænsen er nået. Fredag er der indsat 69 flere fanger, end der er plads til.

- Som personalegruppe er vi simpelthen ved at bryde sammen, siger David Jensen til TV2.

Om banneret foran fængslet port fortæller David Jensen:

- Det er et signal til politikerne og beslutningstagerne om, at vi for længst har nået smertegrænsen, og det skal slutte nu, siger han.

Regeringen meldte tidligere på ugen ud, at man vil oprette 200 nye fængselspladser over de kommende år. Samtidig sætter man en grænse for belægningsprocenten, så den ikke må overstige 94 procent.

En sådan grænse findes også i dag. Den lyder på 92 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik