110 skoleklasser får politiet på besøg efter skuddrab

Politiet besøger 110 skoleklasser i de områder, der har været berørt af bandekonflikt og skyderier.

Københavns Politi besøger i øjeblikket 110 skoleklasser i den del af hovedstaden, der har været berørt af bandekonflikten og de mange skyderier de seneste måneder. 

- Vi har sat det her tiltag i værk, fordi vi får nogle henvendelser fra skoler, hvor de oplyser, at nogle af deres elever har følt sig utrygge på grund af den verserende bandekonflikt, fortæller Jonas Wybrandt, der er politikommissær i den kriminalpræventive sektion hos Københavns Politi. 

Elever visiteret på vej i skole

Københavns Politi er i kontakt med 25 skoler, som geografisk ligger i det område, hvor der i øjeblikket er mere politi end normalt. Skolerne bliver spurgt, om de vil have betjente til at komme og fortælle eleverne om bandekonflikten.

- Det er vigtigt for os at forklare, hvorfor der er så meget politi, og hvad det er for noget politi, eleverne møder, når de går til og fra skole, fortæller Jonas Wybrandt og fortsætter:

- Nogle af dem har oplevet at blive visiteret på vej til skole, så vi har forklaret dem, hvorfor politiet bare må gøre det, og hvad en visitationszone er. 

Tiltaget hedder Projekt 110, og det startede for en måneds tid siden - kort efter drabet på den blot 16-årige Servet Abdija, der blev ramt af seks skud ved Ragnhildgade på Østerbro. 

Borgerne skal føle sig trygge

Københavns Politi har i dag for ottende gang forlænget den visitationszone, der blev oprettet i sommer.

- Det er især i de store klasser, de er opmærksomme på, at der er masser af politi i områderne, og vi fokuserer derfor på udskolingen.

- Den overordnede årsag er, at vi skal sørge for, at borgerne føler sig trygge. Det kan man gøre på mange måder.

Projekt 110 er samtidig en del af den kriminalpræventive indsats i Københavns Politi. 

- Vi fortæller eleverne, hvad det helt konkret betyder, hvis man som ung bliver involveret i bandekriminalitet, og hvilke konsekvenser det kan have i det lange løb, siger Jonas Wybrandt.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik