11 personer fængslet for organiseret narkokriminalitet

Københavns Byret har her sidst på eftermiddagen varetægtsfængslet 11 personer, der tirsdag blev anholdt af politiets særlige bandeenhed Task Force Øst i en stor aktion mod organiseret narkokriminalitet.

De anholdte er sigtede blandt andet for at have indsmuglet og handlet med op mod 900 kg hash, hvoraf en del vurderes solgt på Christiania.

En af personerne er derudover sigtet for besiddelse af en halvautomatisk pistol samt ammunition.

Der er tale om en 10 mænd og en kvinde, og de anholdte er mellem 22 og 57 år, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Af hensyn til efterforskningen blev retsmødet holdt for lukkede døre og der er navneforbud i sagen.

10 af de sigtede nægter sig skyldige. En har erkendt at have opbevaret 18 kilo hash samt overtrædelse af våbenloven.

I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere end 35 ransagninger på forskellige adresser og steder i Hovedstadsområdet.

Politiet har blandt andet fundet ca. 500.000 kroner, 35 kg hash og en pistol med ammunition.

- Det her er en stor aktion for os. Det er kulminationen på en langvarig efterforskning. Vi har været i gang i rigtig lang tid, siger politiinspektør Flemming Madsen til TV 2 Lorry.

Politiets efterforskning har været rettet mod bagmænd til den organiserede narkokriminalitet. I forbindelse med efterforskningen har Task Force Øst samarbejdet tæt med udenlandske politimyndigheder.

Flere af de anholdte har da også tætte relationer til rocker- og bandemiljøet. En af de anholdte, en 57-årig mand, er således fuldgyldigt medlem af rockergruppen Hells Angels, men en anden, en 36-årig mand, er medlem af en nyere bande No Surrender.

Anholdelserne fandt sted tirsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik