1.000 skud i timen tvinger naboer indendørs på forårsdage

Naboerne til to jagtforeninger i Fredensborg Kommune har fået nok af larmen fra tusindevis af skud fra to nærliggende skydebaner.

Selvom skydebanen ligger 750 meter fra Anders Fisker og Charlotte Poulsens hjem, høres skuddene fra den lokale skydebane tydeligt. 

- Jeg er rigtig påvirket af det. Det betyder jo, at en god sommerdag og forårsdag, der må jeg blive inde i huset og lukke døren, fordi det er skræmmende voldsomt, siger Charlotte Poulsen.

quote De skyder op til måske 1000 skud i timen, så både det at være inde og ude har sådan set været plagsomt

Poul Erik Højlund Nielsen

Hun og en række andre naboer har i årevis kæmpet mod to skydeklubber i Fredensborg. Og nu har de besluttet at stævne både Asminderød Grønholt Jagtforening og Fredensborg Kommune.

- Skuddene kommer udafbrudt. Man bliver stresset og irriteret af det, siger Anders Fisker, der er nabo til skydebanen.

En anden nabo, Poul Erik Højlund Nielsen er enig.

- De skyder op til måske 1000 skud i timen, så både det at være inde og ude har sådan set været plagsomt, siger han.

 Politikerne lytter ikke

Indtil for nyligt var der to jagtforeninger ved Langstrup Mose, men Karlebo Sogns Jagtforenings bestyrelse valgte for nyligt at opløse sig selv.

- Men det er kun en halv sejr, fordi der er to baner, siger Anders Fisker.

Naboerne føler ikke, kommunen har vist forståelse for deres problemer. Heller ikke efter der blev gennemført en måling af støjgenerne:

quote Vi er ude på at have en god kommune, hvor vi kan bo allesammen.

Per Frost Henriksen, Soc. Dem., formand for fritids- og idrætsudvalget i Fredensborg

- Da resultatet forelå, der viste signifikant overskridelse af grænseværdierne for støj, så valgte kommunen ikke at foretage sig noget, siger Poul Erik Højlund Nielsen.

Politikerne valgte at se bort fra deres egen forvaltnings råd om at lukke den ene skydebane og skærpe kravene til den anden. Men det er Per Frost Henriksen, Soc. Dem., formand for fritids- og idrætsudvalget uenig i:

Men er det fordi, I simpelthen er ude på at tækkes de her skydebaner?

- Nej, slet ikke. Vi er ude på at have en god kommune, hvor vi kan bo allesammen, siger han.

Sagen afgøres i retten

Men naboerne føler ikke, der er plads til dem, og de har nu stævnet både den ene jagtforening og kommunen. Et træk som Per Frost kalder for usædvanligt.

- Jeg er lidt bekymret over, om det er den måde, at man skal presse et frivilligt foreningsliv. Det er jeg rigtig ked af, siger han.

Men Danmarks Jægerforbund vurderer i et notat, at skytteforeningerne ikke har overholdt de krav, der er blevet stillet til dem, at de har været vidende om det, og at de med sandsynlighed vil tabe en eventuel sag. Per Frost Henriksen vil vente og se, hvad Helsingør Byret afgører i sagen.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Asminderød Grønholt Jagtforening, men man var ikke interesserede i at medvirke. 

Fredensborg Kommune arbejder på at finde et nyt sted, hvor Langstrup Skydebane kan flytte hen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik